Road Runners Etten-Leur in Bredase Singelloop

ETTEN-LEUR - De aanhoudende regen weerhield leden van Road Runners Etten-Leur op zondag 6 oktober niet van deelname aan de 34e Singelloop in Breda. Op de diverse afstanden werden mooie tijden neergezet. Op zaterdag 5 oktober werd in Stampersgat gelopen.

Singelloop Breda

Om 11.00 uur gingen Stefan Jorrissen, Ron van der Veen en John de Regt van staart voor de afstand van 5 km. Door het gedrang bij de start was het niet mogelijk een goede tijd neer te zetten. Stefan Jorissen gaf aan daardoor ca. 30 seconden te hebben verspeeld. Ondanks dat kwam hij tot een tijd onder de twintig minuten. Zijn tijd werd 19.48. Ron van der Veen ondervond bij de start dezelfde hinder. Zijn tijd werd 23.08. John de Regt liep een prima race. Zijn tijd werd 26.13.

De start van de 10 km was om 12.15 uur. Aan het vertrek kwamen Thijs Staps, Thomas Crul, Tjarda Verheijen, Angela Neggers, René Punselie en Claudia Hendrickx. Na een snelle start met een doorkomst halverwege in 17.18 ging het de tweede helft moeizamer en verloor hij t.o.v. de eerste 53 seconden. Hij kwam daardoor op de eindtijd van 35.29. Deze tijd was toch voldoende voor een 16e plaats in het grote deelnemersveld. Thomas Crul liep een uitstekende wedstrijd. Hij liep zowel de eerste als de tweede wedstrijdhelft in 18.30 en dat bracht hem tot de mooie tijd van 37.00, tevens een vet PR. Tjarda Verheijen finishte na 50.35 op bijna 4 minuten gevolgd door Angela Neggers in 54.33. René Punselie kwam bijna twee minuten later over de verlossende eindstreep in 56.31. Claudia Hendrickx kon net niet binnen het uur haar wedstrijd afsluiten. Haar tijd werd 1.00.32.

De halve marathon startte om 14.00 uur. Ingrid Voermans deed het uitstekend. Zij liet de mooie tijd van 1.53.35 noteren.

Cheltenhamrun Stampersgat

De negende wedstrijd van het WBLC was de 5km in Stampersgat. Hans van der Meer ging van start op die afstand om weer punten te verzamelen in dat circuit. Hij slaagde daarin en liep weer van een podiumplaats. Ditmaal was het de 3e plaats in de categorie 65. Hij finishte in de aansprekende tijd van 22.02. [l]