Lindsay tijdens haar Free Program.
Lindsay tijdens haar Free Program. pietures

Lindsay van Zundert wint eerste selectiewedstrijd

ETTEN-LEUR - Tijdens de 1ste selectiewedstrijd in Dordrecht op 5 en 6 oktober wist de huidige Nederlands Kampioene Lindsay van Zundert overtuigend de eerste plaats te behalen.

Dit weekend werd de eerste selectiewedstrijd KNSB cup 1 verreden te Dordrecht. Hier deed ook Lindsay van Zundert (14) uit Etten-Leur van de Kunstrijvereniging FAN Eindhoven aan mee.

Op zaterdag werd de korte kuur verreden. Lindsay reed met veel passie een sterke kuur. Zij behaalde hiermee een score van 49.77 punten. Een personal best op haar korte kuur en gelijk eindigde zij haar eerste wedstrijddag met een mooie 1e plaats.

Zondag kwam Lindsay met haar lange kuur. Hiermee behaalde zij 80.36 punten. Ook een Personal Best. In de totaalscore kwam ze op 130.13 punten. De einduitslag was een overtreffende 1e plaats. Op nummer 2 eindigde Isabella Smit (KAT) met 103,22 punten en de 3e plaats was voor Dani Loonstra (DDD) met 102,30 punten. Een super goede prestatie van Lindsay.

Lindsay had zich al ruimschoots gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap tijdens het Junior Grand Prix in Courchevel. Het Nederlands Kampioenschap zal van 20 t/m 23 februari 2020 verreden worden als onderdeel van de Challenge Cup 2020 in Den Haag. Lindsay schaatst in het team van Ans Bocklandt - ASW Wilrijk. Daarnaast behoort Lindsay tot het toptalent team van Joan Haanappel Stichting Kunstrijden Nederland. Half oktober zal Lindsay deelnemen aan de Internationale Diamond Trophy te Wilrijk. [l]