Thema avond autisme en faalangst

BREDA - Op donderdag 17 oktober organiseert het AIC Breda in samenwerking met Magazijn 076 en het Autisme Netwerk een thema avond over autisme en faalangst.

Iedereen is wel eens bang om iets te doen, bang om iets fout te doen. Is dat faalangst of betekent faalangst toch iets anders? Faalangst in combinatie met autisme komt dat vaker voor of juist niet? We weten dat mensen met autisme sneller spanning kunnen hebben. Onderzoek naar autisme in combinatie met faalangst is echter nog nauwelijks gedaan. Toch is het van belang dit onderwerp met elkaar te bespreken. Welke factoren zijn van belang rond autisme en faalangst? Wat kunnen we doen en ook wat kunnen we beter laten? Tijdens de thema-avond gaan we met elkaar dit thema bespreken. We zullen niet op alles een antwoord vinden maar krijgen wel meer zicht in hoe autisme en faalangst zich tot elkaar verhouden. Dat leidt tot meer inzicht in ons eigen denken en handelen.

Programma: 19.00u Inloop; 19.30u Start thema-avond; 21.00u Napraten en afsluiting.

De avond wordt geleid door Anke van Wijk, autismeconsulent / logopedist van Lunet zorg (regio Eindhoven). Anke heeft ruim 30 jaar ervaring in het werken met mensen met autisme. De entree is gratis. Aanmelden verplicht via: anwb@meewestbrabant.nl. Locatie: Magazijn076, Nassausingel 76, Gebouw E3, 4811 DG Breda. [l]