Jan van Gool, de dagprijswinnaar van de Najaarswedstrijd.
Jan van Gool, de dagprijswinnaar van de Najaarswedstrijd.

Derde wedstrijd Leliecompetitie HSV De Kleine Voorn

ETTEN-LEUR - Vrouwe Fortuna was onze senioren wedstrijdvissers wel erg goed gezind op dinsdag 1 oktober toen zij de derde wedstrijd van onze Leliecompetitie moesten vissen. Na een morgen met stevige regenbuien bleef het de gehele wedstrijd droog waarna de regen wederom met bakken uit de hemel kwam. Wat voor wedstrijdvissers nog belangrijker is dan het weer zijn de vangsten. Deze waren geweldig. De zestien deelnemers vingen 818 vissen wat neerkomt op gemiddeld meer dan 51 vissen per persoon. Het aantal maatvissen bedroeg 149.

Ton Aarts was op alle fronten de beste. Hij ving met 79 stuks de meeste vissen van alle deelnemers en behaalde daarmee ook de meeste punten, 662. Meer dan terecht dat Ton zich deze week dagprijswinnaar mag noemen. De tweede plaats in vak B ging daar Henk Kokke die met tien maatvissen en 47 “Kleintjes” 505 punten bij elkaar sprokkelde. Piet Boot, een van onze oudste wedstrijdvissers is ondanks enige lichamelijke ongemakken toch weer van de partij en dat uitte zich deze week in een mooie derde plaats. Met zestig vissen scoorde Piet 412 punten.

In vak A ging de overwinning naar Wim Heymans die op plaats zeven, bij wedstrijdvissers beter bekend als bij de vuilnisbak, 59 vissen ving waarvan er achttien boven de maat waren. De totale vangst van Wim vertegenwoordigde een waarde van 635 punten. Cees van Gastel legde beslag op plaats twee met 52 vissen en 604 punten. Ook Cees ving achttien maatvissen. John Mathijssen maakte het podium in dit vak compleet met 487 punten, gerealiseerd door 47 vissen te vangen.

Tweede wedstrijd Najaarscompetitie

Na een week met veel regen kregen de twaalf deelnemers een droge dag met weinig wind voorgeschoteld. Ook de vangsten waren weer prima al was het wel iets minder dan tijdens de Leliewedstrijd. De gezamenlijke deelnemers ving 373 vissen waarvan er 73 boven de maat waren. Gemiddeld vingen de deelnemers ruim 31 vissen per persoon.

De dagprijs van deze wedstrijd gaat deze keer naar onze voorzitter Jan van Gool die in vak A met 61 stuks de meeste vissen ving van alle deelnemers en daarmee ook de meeste punten van allemaal vergaarde, namelijk 469. Op plaats twee in dit vak eindigde Cees Maas die de meeste maatse vissen van alle strijders ving. Cees liet 425 punten bijschrijven door 48 vissen te vangen waarvan er negen boven de maat waren. Ton Aarts maakte het podium in dit vak compleet met 290 punten dankzij 32 vissen die in zijn net belandden.

In vak B ging Gerrit Lambregts met de hoogste eer strijken door 51 vissen te vangen die een waarde vertegenwoordigden van 301 punten. Op de tweede plaats eindigde Cees van Gastel die als enige een brasem wist te haken. In totaal ving Cees 26 vissen die hem 264 punten opleverden. Met 204 punten belandde Rene Verhoef op plaats drie dankzij 26 vissen waarvan er vier bovenmaats waren.

Programma

Zaterdag 12 oktober Driekamp met ESOX eb SIOG in de Leurse haven: Vissen van 8:30 tot 11:00 uur in de Leurse haven. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.

Dinsdag 15 oktober vissen we de vijfde Leliewedstrijd op de kade van de Leurse haven. Vissen van 12:30 tot 15:00 uur. [l]