DIO CG1 nipt onderuit
tegen DBD CG1

ETTEN-LEUR - DIO-waterpolo jeugdteam CG1 reisde af naar Best om de strijd aan te gaan tegen De Brabantse Dolfijnen (DBD).

In de eerste periode tasten beide ploegen elkaar af. DIO zette een aantal mooie invallen in, vaak via Colin die loepzuivere voorzetten plaatste op Parmis, Leon en Rick, maar steeds wisten De Brabantse Dolfijnen de bal te onderscheppen en de tegenaanval in te zetten. Door goed stoorwerk van Miguel, Yorick en Colin werden meerdere aanvallen van DBD afgeslagen en Keeper Sjoerd hield een paar ballen van DBD tegen. Toch lukte het DBD om 3 keer te scoren.

DIO ging in periode 2 in de aanval. De DIO aanvallen namen soms echter te veel tijd in beslag. Bij waterpolo moet een ploeg bij balbezit binnen 30 seconden een doelpoging wagen. Zijn die 30 seconden verstreken dan gaat de bal naar de tegenstander. DBD profiteerde hier goed van door de bal voor de vierde keer in het DIO-doel te krijgen. Miguel voorkwam via goed stoorwerk dat DBD verder zou uitlopen en zijn harde werken werd beloond. Via een schitterend doelpunt bracht Miguel de stand op 4-1, uiteraard gevolgd door luid applaus van de meegereisde DIO-supporters.

DBD gaf gas in de derde periode via een aantal felle aanvallen. Gelukkig gingen diverse schoten op het DIO-doel over en hield keeper Sjoerd vakkundig diverse ballen tegen. Joris, Yorick en Leon verzetten bergen werk, zowel verdedigend als aanvallend. DIO counterde goed, Rick kreeg twee mooie kansen, maar de bal wilde maar niet in het net van de tegenstander. DBD wist nog een keer met succes de DIO-verdediging te doorbreken en bracht de stand op 5 tegen 1. DIO reageerde met een mooie aanval via Colin op Sven, helaas zonder succes.

In de laatste periode van de wedstrijd zette het DIO-jeugdteam alles op alles. Keeper Sjoerd ging ook mee naar voren en zo zette DIO druk op de DBD-verdediging. DBD counterde echter succesvol en zij maakten de 6-1. DIO was hier niet van onder de indruk en bleef aanvallen. Parmis kreeg een paar mooie kansen en ook Leon, Sven en Joris. Ondanks de druk van DIO op De Brabantse Dolfijnen lukte het onze spelers helaas niet om te scoren. We kunnen terugkijken op een mooie wedstrijd, waarin de spelers van jeugdteam DIO CG1 wederom vechtlust en doorzettingsvermogen hebben laten zien. Nu op naar de volgende uitwedstrijd op zaterdag 19 oktober om 18:50 uur in Waalwijk tegen AquAmigos CG1.

Lijkt waterpolo jou ook wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Meeusen, via voorzittertcp@gmail.com (Z&PC DIO, Etten-Leur). [l]