Achtentwintigste seizoen Markpontje loopt ten einde

ETTEN-LEUR - Dit seizoen is zondag 27 oktober de laatste vaardag van het Markpontje. Dit jaar hebben we tot oktober, op een paar kleinigheidjes na, storingsvrij kunnen varen. Begin oktober ging het helaas toch nog mis en moest het Markpontje enkele dagen uit de vaart.

Toch kunnen we terugkijken op een mooi seizoen, met veel mooi weer en vele passagiers. Het totaal aantal passagiers ligt ongeveer gelijk met voorgaande jaren. Tijdens dit seizoen hebben we een nieuwe schipper mogen verwelkomen en is er weer plaats op de reservelijst, graag uit Terheijden. Ook dit jaar gaan we afscheid nemen van een schipper. Het is u misschien opgevallen, maar dit seizoen hebben we geen voor- of naseizoentijden gehanteerd. We voeren dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur. Het is ons goed bevallen, u maakte er graag gebruik van.

Net als vorig jaar kwam het team foodtruck van Sovak met het voorstel om dit jaar op een gezellige wijze af te sluiten, een idee waar we onmiddellijk ja tegen zeggen. Ook zal de foodtruck op zondag 27 oktober van 11.00 tot 17.00 uur weer op de schans staan, ieder kan daar dan terecht voor iets lekkers bij de koffie, thee of chocolademelk, zoals de bekende appeltaart en een heerlijk kopje soep. Om 14.00 uur is de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. Ook nodigt het team een bandje uit om tussen 15.00 en 16.00 uur het geheel een feestelijk tintje te geven. Mocht het regenachtig weer zijn, dan is dat geen probleem. Er wordt dan gezorgd voor een partytent, zodat u droog staat.

Hopelijk komt u in groten getale, want daarna moet u immers weer wachten tot de klok weer naar de zomertijd gaat, zaterdag 28 maart 2020. [l]