Max Mini tijdens het kerstconcert in 2018. FOTO TON VAN ETTEN
Max Mini tijdens het kerstconcert in 2018. FOTO TON VAN ETTEN Ton van Etten

Max Mini repeteert voor het jaarlijkse kerstconcert

ETTEN-LEUR - Max Mini is druk: in september speelde de theatergroep nog de musical ‘Cleopatra’, in november doen ze mee aan de Amateur Musical Awards met nominaties voor Beste Mannelijke Hoofdrol en Beste Nieuwe Musical voor de voorstelling ‘Soap’ uit 2018. In de tussentijd wordt er hard gewerkt aan ‘Sing Christmas’, het jaarlijkse kerstconcert op 20 & 21 december, dat dit jaar voor het eerst in de Lambertuskerk op de Markt wordt gehouden.

Het concert wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. De vorige edities trad Max Mini op in het Trouwkerkje, een knusse locatie met plaats voor iets meer dan 100 mensen. De kaarten voor de concerten (twee in 2017 en drie in 2018) waren binnen enkele uren allemaal vergeven en de reacties waren lovend. Aanleiding voor artistiek leider Linda Schrik om in 2019 ambitieus in te zetten.

Voor 2019 is gekozen voor de Lambertuskerk aan de Markt. Een veel grotere en indrukwekkendere locatie, die niet alleen ruimte biedt aan veel meer bezoekers, maar ook een heel andere klank heeft. Om de ruimte optimaal te benutten, is het repertoire anders dan vorige jaren: een set nummers die wat klassieker zijn, en volkomen tot hun recht komen in de 19e eeuwse neogotische kerk.

Toch laat de theatergroep zijn roots niet los: het programma wordt alles behalve saai; de theatrale insteek is nog steeds voel- en hoorbaar in verschillende nummers. Naast de prachtige muziek en zang wordt de kerk schitterend verlicht om de beleving compleet te maken.

Wie ‘Sing Christmas’ wil bezoeken op 20 of 21 december, kan reeds vanaf 10:00 uur op 21 oktober kaarten bestellen via de website en de balie van Nieuwe Nobelaer. [l]