kinderen
kinderen patrick van paradijs

Kinderen regelen zelf geld voor bomen op hun speelveldje

ETTEN LEUR - Een beetje schaduw op een speelveldje is géén overbodige luxe, zeker niet met temperaturen die tegenwoordig kunnen oplopen tot bijna 40 graden in de zomer.
Volgens de tekeningen van het bouwproject zou het een schitterend speelveldje moeten worden met gras en bomen. De werkelijkheid is anders; géén gras, maar zand en onkruid. En helaas ook géén bomen dus altijd volle zon.


Daarom nam een groepje kinderen uit het Schatbewaardershof zelf het initiatief om het speelveldje aan te pakken. Er werd een plattegrond van het veldje gemaakt met daarop ingetekend enkele nieuwe bomen. Alle woningen rondom het speelveldje werden bezocht met de plattegrond en een enthousiast verhaal om geld in te zamelen voor bomen. Aan fanatieke inzet geen gebrek. Bewoners die niet thuis waren werden keurig op een lijstje genoteerd en later nogmaals bezocht. Op het resultaat mogen de kinderen absoluut trots zijn. Maar liefst 70% van de bewoners van het Schatbewaardershof was bereid mee te betalen voor de aanschaf van enkele bomen op het pleintje. Met het geld wat is opgehaald kunnen 4 mooie bomen worden gekocht. Volgende zomer kunnen de kinderen dus heerlijk in de schaduw spelen van hun eigen “bomen financierings”-project! [l]