The Merry Singers in 2018 in Dickensstijl. FOTO HANS HUFKENS
The Merry Singers in 2018 in Dickensstijl. FOTO HANS HUFKENS hans hufkens

Kerst in Dickenssfeer bij Streekmuseum in Paulushofje

ETTEN-LEUR - Oktobermaand, het begin van de herfst, behoefte aan warmte. Iedereen bereid zich voor op de naderende winter en verlangt naar lichtpuntjes. Het is niet gek dat velen al uitkijken naar het kerstfeest. Zo ook het Streekmuseum Etten+Leur in het Paulushofje. Wat een mooie ambiance biedt dit eeuwenoude hofje voor het samen beleven van de kerstsfeer.

Afgelopen jaar heeft het museum dit bewezen met optredens door het Dickenskoor The Merry Singers onder leiding van Dieneke Bicknese – de Rhoter. Veertien fraai geklede zangers en zangeressen zongen in meerdere optredens bekende kerstliederen. Ook konden de vele luisteraars meezingen in enkele liedjes. Dit alles in het fraai verlichte en met kerstbomen versierde Paulushofje. Vanuit één van de ramen werd chocomel en glühwein verkocht door dames die eveneens in stijl waren gekleed.

Het was een succes en daarom vindt op vrijdagavond 20 december dezelfde formule plaats. Deze keer aangevuld met een tentoonstelling van kerststalletjes. Van notendopklein tot tafelgroot, van Nederland tot Zuid-Amerika, en allemaal met een verhaal. Ze maken deel uit van de verzameling kerststalletjes van de heer en mevrouw Raaijmakers, die graag uitleg geven bij de tentoonstelling in huisje nummer 45.

In het hofje zelf zal om 19.00 een eerste optreden zijn van de Merry Singers, daarna weer om 20.00 uur en tenslotte om 21. 00 uur. Iedereen die deze avond op stap wil, kan dus een keer komen genieten in het Paulushofje. Een opwarmertje om in de sfeer te komen voor een kerstconcert later die avond? Een voorafje, onderbreking of afsluiting van het winkelen? Of gewoon even eruit op zoek naar warme kerstsfeer in het prachtige Paulushofje. Er zijn bankjes en warme drank. Noteer alvast: van harte aanbevolen!

www.streekmuseumettenleur.nl. [l]

Slechts één van de vele kerststalletjes die er te zien zijn. FOTO RAAIJMAKERS