Gemengd koor De Cantorije viert het gouden jubileum
Gemengd koor De Cantorije viert het gouden jubileum Hans Hufkens

Jubileumconcert koor De Cantorije

ETTEN LEUR - Dit jaar viert het Etten-Leurse gemengd koor de Cantorije haar vijftig jarig bestaan. In de afgelopen maanden zijn er tal van activiteiten geweest zoals op 9 februari een kort concert met favoriete nummers van de leden, een receptie, een druk bezochte reünie en een tentoonstelling in de grote zaal van De Linde, er was een jubileumfeest met rondvaart en diner in De Turfvaart, een optreden met een speciaal voor de Cantorije door Pieter van Dijk gecomponeerd werk op vliegveld Seppe.

Maar het muzikale hoogtepunt zal ongetwijfeld plaatsvinden tijdens het jubileumconcert dat op zaterdag 16 november om 19.30 uur zal plaatsvinden in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein. Aan dit gratis toegankelijke concert werken mee de Etten-Leurse sopraan Cecile Creusen, harpiste Renske de Leuw en Kristof Bastiaensen die het koor op piano zal begeleiden.

Dirigent Marc van den Broek repeteert met het koor al maanden voor dit concert en heeft weer een prachtig gevarieerd programma samengesteld. Het koor bestaat momenteel uit ruim veertig leden waarbij de dames veruit in de meerderheid zijn. Gelukkig hebben enkele ervaren zangers zich speciaal voor dit jubileumconcert bij het koor aangesloten om de bassen een en tenoren te versterken. De dirigent en koorleden streven naar kwalitatief goede uitvoeringen. Er wordt pittig gerepeteerd maar daarnaast is er in de pauze en na afloop ook volop gezelligheid. Veel koorleden zijn al tientallen jaren lid. Het is één grote muzikale familie. De repetities vinden wekelijks op woensdagavond van half acht tot half tien plaats in gemeenschapshuis De Linde. Na het jubileumconcert zijn nieuwe leden van harte welkom. [l]