Zangcafé Beekse Smart

PRINSENBEEK - Smartlappenkoor Beekse Smart organiseert op zondag 27 oktober van 14.00-17.30 uur voor de 16e keer een inloop/meezingmiddag in de zalen van Café Marktzicht aan de Markt te Prinsenbeek met dit jaar een zeer gevarieerd programma.

Het gastkoor voor deze middag is Zeemanskoor “Bestevaer” uit Giessenburg. Zij hebben begin deze maand hun 12 ½ jarig jubileum gevierd. De naam Bestevaer betekent “grootvader” en is de bijnaam van Michiel Adriaensz. de Ruyter, Nederlands admiraal en zeeheld. Het repertoire van Zeemanskoor ”Bestevaer” bestaat uit Nederlandstalige zeemansliedjes. De liedjes gaan over alles wat een zeeman beroerd: zijn schip, de zee, zware stormen, heimwee, de geneugten van de drank en uiteraard de vrouwen. www.bestevaer.net

Het Duo SL uit Rotterdam wisselt de koren af met smartlappen, gezongen door Edward Hijzen met begeleiding van Jan van Bommel op accordeon.

Een onverwachte, speciale gast dit jaar is Jan Hermans, bekend als zanger/accordeonist, die de muzikanten en Beekse Smart op verzoek komt versterken met zijn fantastische accordeonbegeleiding. Jan Hermans, woonachtig in Etten-Leur, treedt in het gehele land op als Mister Nightlife, waarmee hij volle zalen trekt en een graag geziene artiest is. Hij heeft verschillende cd’s opgenomen. Bekende nummers van hem, zoals “Het gaat maar door”, “Jij” en “iedereen wist ‘t” zijn te horen op Youtube.

Smartlappenkoor Beekse Smart is opgericht in september 2002. Met veel enthousiasme wordt er iedere maandagavond gerepeteerd o.l.v. dirigente Annemieke van den Hoven en muzikanten die zorgen voor uitstekende accordeon- en gitaar/banjo begeleiding en percussie op ludieke instrumenten. Het koor heeft een uitgebreid repertoire, bestaande uit smartlappen en levensliederen, veelal meerstemmig gezongen, waarmee ze optredens verzorgt voor o.a. bejaarden in Prinsenbeek e.o., zoals een jaarlijks Benefietconcert, waarvoor ieder jaar een ander goed doel wordt gekozen. Beekse Smart verzorgt optredens voor Verenigingen, Jubilea en Verjaardagen, maar neemt ook deel aan Smartlappenfestivals o.a. Tranen van Van Cooth, Amersfoort, Bemmel, Groesbeek, Klundert, Oisterwijk, Middelburg, Uden, Vissingen enz.

Beekse Smart organiseert jaarlijks vóór het zomerreces het Zomertranenterras.

Voor het jaarlijks Zangcafé op de laatste zondag in oktober wordt u van harte uitgenodigd om gezellig mee te komen zingen. Wij hopen weer velen van u te mogen ontmoeten. De zaal is open vanaf 13.30 uur en de entree is gratis. www.beeksesmart.nl [l]