Jens Walvoort. FOTO JENS WALVOORT
Jens Walvoort. FOTO JENS WALVOORT Huub Munsters

Jens Walvoort wint Weston Beachrace in Engeland

ETTEN LEUR - Op het einde van het drukke seizoen heeft de 15 jarige Jens Walvoort voor de derde keer op rij de prestigieuze strandrace in Engeland in de 125cc klasse gewonnen. De voorgaande jaren won hij deze race in de 85cc klasse. De race was gepland op zaterdag en gaat over 1,5 uur non stop rijden op het zware Engelse zandstrand. De wedstrijd verliep helemaal volgens plan.

De race werd door Jens goed opgebouwd en na de pitstop was de bedoeling om de voorsprong uit te breiden, maar na 1 uur en tien minuten werd de wedstrijd voortijdig afgebroken, wegens het opkomende tij. De overwinning kwam daardoor niet meer in gevaar. Na de huldiging is Jens meteen teruggereden naar Nederland om op zondag deel te nemen aan de strandrace in Vlissingen. Na een beperkte nachtrust werd, de voor het Motor2000 KTM racing team uitkomende crosser, de eerste manche als eerste afgevlagd. De 2e manche moest hij echter genoegen nemen met een 2e plaats. Dat betekent dat hij totaal 2e is geworden, omdat de tweede manche doorslaggevend is bij een gelijk aantal punten.

Na een zeer goed rookieseizoen in de 125cc klasse, met als hoogtepunten de grand prix's in Belgiƫ en Zweden, heeft Jens momenteel 2 weken vakantie. Op 1 november start de trainingen als voorbereiding op het nieuwe seizoen weer. Hiervoor wordt er 3 maanden in Spanje getraind om zich optimaal voor te bereiden. Ondertussen zit hij ook nog in zijn examenjaar op school dus zal het een druk seizoen voor hem worden. [l]