Waterpolo jeugd DIO CG1 verliest van AquAmigos CG1

ETTEN-LEUR - DIO-waterpolo jeugdteam CG1 reisde af naar Waalwijk om de strijd aan te gaan tegen AquAmigos CG1.

In de eerste periode bleek dat AquAmigos CG1 een maatje te groot was voor onze jongens. De DIO-verdediging was goed, maar de AquAmigos wisten er toch keer op keer doorheen te breken. Keeper Sjoerd had een paar mooie reddingen, maar kon niet voorkomen dat AquAmigos 5 keer scoorde in deze periode.

DIO liet zich niet kennen en verzette zich fel in de tweede periode. Colin, Miguel, Leon, Rick, Sven, Hajk en Joris gingen ervoor en creƫerden een paar mooie kansen, helaas zonder succes. AquAmigos wist wel tot scoren te komen en liep verder uit tot 8-0. In periode 3 liet DIO vechtlust zien. Onze spelers wilden van de nul af en jaagden op hun eerste doelpunt. Het werd spannend. Beide teams lieten zowel mooi aanvals- als counterspel zien. Helaas voor DIO in het voordeel van AquAmigos, die in deze periode nog 2 keer konden scoren.

De laatste periode was zwaar voor onze spelers. De vermoeidheid van het felle spel uit de vorige periodes sloeg toe. Doelpogingen van zowel Rick, Colin als keeper Sjoerd (die mee in de aanval ging) waren helaas niet succesvol. AquAmigos counterde goed en maakte gebruik van de vermoeidheid van onze spelers. AquAmigos wist maar liefst 6 keer te scoren in deze periode en bracht de eindstand op 16-0.

Teleurgesteld keerden de spelers van jeugdteam DIO CG1 terug naar Etten-Leur. De focus ligt nu op de volgende wedstrijd. Een thuiswedstrijd op zaterdag 26 oktober om 15:30 uur in Etten-Leur tegen Arethusa CG1 uit Oss.

Lijkt waterpolo jou ook wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Meeusen, via voorzittertcp@gmail.com (Z&PC DIO, Etten-Leur). [l]