Sopraan Cecile Creusen en dirigent Marc van den Broek tijdens een concert van koor De Cantorije
Sopraan Cecile Creusen en dirigent Marc van den Broek tijdens een concert van koor De Cantorije

Bijzondere solisten op jubileumconcert Cantorije

ETTEN-LEUR - Het komt niet vaak voor dat een uitvoering met harp te horen is in Etten-Leur. Gemengd koor De Cantorije wil van het concert dat zaterdag 16 november in het Trouwkerkje wordt gegeven ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum, iets bijzonders maken. Het bestuur is dan ook erg gelukkig dat zij de harpiste Renske de Leuw bereid heeft gevonden aan dit concert mee te werken. Ook de Etten-Leurse sopraan Cecile Creusen zal als solist aan dit bijzondere concert medewerking verlenen.

Renske de Leuw wist al heel jong dat zij harpiste wilde worden. Ze studeerde aan het conservatorium van Amsterdam bij Alexandre Bonnet en behaalde daar met succes de diploma’s Bachelor- en Master of music. Daarnaast volgde ze masterclasses in binnen- en buitenland. Renske is een veelzijdig harpiste. Ze treedt op als soliste, kamermuzikante, speelt in orkesten harp en verzorgt sfeermuziek. Ze is ook actief als harpdocent. Op 16 november zal zij solistisch te horen zijn en het koor bij diverse muziekstukken begeleiden.

De Etten-Leurse sopraan Cecile Creusen is voor de Cantorije geen onbekende. Zij trad al meer op als soliste met dit koor. Ook het vocaal ensemble Cantadonna, waarvan Cecile dirigente is, trad al eens op met de Cantorije. Bovendien is Cecile van kind af aan vertrouwd met koor de Cantorije omdat haar moeder, Fini Creusen, in het verleden jarenlang bestuurslid en zangeres was in dit koor. Cecile is zangpedagoge en concertzangeres. Ze studeerde af aan het Rotterdams conservatorium als docent en uitvoerend musicus. Daarnaast volgde ze verschillende interpretatie cursussen. Ze is een echte muzikale duizendpoot. In het theater was ze te horen en te zien in verschillende rollen in opera en operette. Als coach geeft ze workshops aan koren en theatergroepen. Als zangdocent is ze verbonden aan Nieuwe Nobelaer. Ze treedt regelmatig op als solist bij koorconcerten. Zo ook op het komend jubileumconcert van de Cantorije. Pianist Kristof Bastiaensen zal het koor op piano begeleiden. Het gratis toegankelijke jubileumconcert van de Cantorije vindt op zaterdag 16 november plaats in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein en begint om 19.30 uur. [l]