Twee jonge heksen griezelen met de opperheks. FOTO ANTHONY VAN DER ZANDEN
Twee jonge heksen griezelen met de opperheks. FOTO ANTHONY VAN DER ZANDEN Anthony van der Zanden

Geslaagde Halloweendisco in De Keen

ETTEN-LEUR - Afgelopen vrijdag 25 oktober opende wijkdisco De Keen zijn deuren voor de jaarlijkse Halloweendisco. Ruim 100 Halloweenfiguren uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen uit wijk De Keen waren op de uitnodiging afgekomen. Ze vermaakte zich op de muziek van Dj BRAZZA.

Er waren kinderen die het waagde om op de foto te gaan met de opperheks die al dat jong gespuis goed in de gaten hield in de hoop er een te pakken te krijgen om lekker op te peuzelen. Helaas was de jeugd van tegenwoordig haar te snel af. De duivel in eigen persoon liep ook rond. Een aantal kinderen joeg hij de stuipen op het lijf. Maar dit lukte niet bij allemaal. Sommige gingen de uitdaging aan door elkaar strak in de ogen aan te blijven kijken. De blik van de duivel bleek in de meeste gevallen toch flink te branden waardoor de kids toch even moesten knipperen. Verloren! Al met al een zeer geslaagde Halloweendisco.

Alle hulp welkom

Sinds dit seizoen is wijkvereniging De Keen noodgedwongen begonnen met alleen de kinderen van de basisscholen uit wijk De Keen uit te nodigen voor de wijkdisco's. Deze beslissing is genomen omdat er steeds moeilijker aan vrijwilligers te komen is. De groepen 3, 4, 5 en 6, 7, 8 kunnen nu samen gevoegd worden waardoor er minder disco's georganiseerd hoeven te worden en er dus minder vaak een beroep op vrijwilligers gedaan hoeft te worden.

Wij als werkgroep vinden dit geen leuk besluit, want ook de kinderen uit Schoenmakershoek en E-L Noord waren altijd graag geziene gasten. Daarom willen wij, vooral naar de wijken Schoenmakershoek en E-L Noord, een oproep doen naar alle ouders om je aan te melden als vrijwilliger bij de discoavonden. Als we één ouder uit iedere klas van de betreffende groep kunnen krijgen dan zijn we al ver uit de brand geholpen. We hopen dat veel ouders zich aan gaan melden zodat we volgend jaar (2020) het jaar kunnen beginnen met weer het organiseren van de disco's voor de drie wijken samen. Ook wanneer u dit stukje gelezen heeft en het leuk lijkt om mee te komen helpen, maar geen kinderen heeft, dan mag u zich ook aanmelden. Alle hulp is welkom. Je aanmelden en/of meer info opvragen kun je op discodekeen@gmail.com.[l]