Zo komt het zonnepark er uit te zien. FOTO ARTIST IMPRESSION
Zo komt het zonnepark er uit te zien. FOTO ARTIST IMPRESSION artist impression

Informatieavond zonnepark langs A58

ETTEN-LEUR - Op woensdag 6 november is er weer een informatieavond in de Schonckzaal van het vergadercentrum van de gemeente, Markt 1 (Oude Raadhuis) over het te realiseren Zonnepark langs de A58.Bij dit zonnepark worden 8000 zonnepanelen gerealiseerd op het talud langs de rijksweg.


Inwoners van Etten-Leur kunnen meedoen door panelen op naam nemen. Dit is vooral interessant voor mensen die zelf geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen realiseren.
De realisatie van het park is voorzien medio 2020. De gemeente heeft al een omgevingsvergunning afgegeven en van het Rijk komt een zogenaamde SDE+ subsidie, een regeling voor nieuwe energie.

Vanaf 19.00 uur kunnen belangstellenden inlopen voor een kopje koffie of thee en een praatje. Het programma begint om 19.30. Wethouder Kees van Aert zal het welkomstwoord verrichten, daarna wordt door de initiatiefnemers verteld over de voortgang van het project. Inwoners worden op deze avond in de gelegenheid gesteld om vast zonnepanelen op naam te realiseren.

Deze avond wordt georganiseerd door DuurSaam Etten-Leur in samenwerking met de gemeente en de initiatiefnemers van dit duurzame project. [l]