Waterpolo jeugdteam DIO CG1 verliest van Arethusa CG1

ETTEN-LEUR - Waterpolo jeugdteam CG1 van DIO ontving thuis de nummer 3 van de competitie Arethusa CG1 uit Oss.

DIO startte goed in de eerste periode en wist een aantal aanvallen van Arethusa af te slaan. De DIO-verdediging deed zijn werk goed, zoals dit eigenlijk het hele seizoen al het geval is. Keeper Sjoerd zat goed in het spel en hield een aantal harde schoten van Arethusa tegen. DIO kreeg een paar kansen om te scoren, maar helaas kregen Parmis en Miguel de bal niet in het net. Arethusa kon 2 keer succesvol door de DIO-verdediging breken en brachten daarmee de eindstand in deze eerste periode op 0-2 in het voordeel van Arethusa.

In de tweede periode ging DIO in de aanval. Onze spelers volgden de aanwijzingen van de coaches Aonne en Victor goed op, wat leidde tot schitterende doelpogingen. Gor bracht snelheid in het spel van DIO en liet zich goed zien in zijn debuutwedstrijd. Sven wist, na een mooie voorzet van Joris, maar net niet tot scoren te komen. Arethusa zette een tegenaanval in en zij scoorden de 0-3. DIO sloeg terug, want Rick bracht via een slimme boogbal de score op 1-3. Hierna counterde Arethusa fel, maar keeper Sjoerd blokte het schot van Arethusa. In de slotseconden van deze periode raakte een doelpoging van Miguel snoeihard de doelpaal.

Arethusa werd wakker geschut en zette in periode 3 alles op alles om definitief te winnen van onze DIO-spelers. Hajk, Jorrit, Leon en Miguel deden verdedigend hun best, maar Arethusa brak er steeds doorheen. In no-time was Arethusa uitgelopen naar 1-7. Joris kreeg nog een mooie kans, maar zijn schot raakte de lat. De counter van Arethusa werd gelukkig goed geblokt door Jorrit en keeper Sjoerd, maar het DIO-jeugdteam kon niet voorkomen dat Arethusa verder uitliep naar 1-8. In de laatste periode probeerden de DIO-spelers, ondanks de zichtbare vermoeidheid, het tij te keren. Arethusa scoorde de 1-9. Joris kreeg na de spelhervatting de bal van Sjoerd aangespeeld en schoot op het doel, helaas zonder succes. Arethusa counterde snel en bracht de score op 1-10. Hierna was de wedstrijd feitelijk gedaan. Onze spelers probeerden het nog wel, maar de schoten van Leon en Joris op het Arethusa doel waren niet succesvol. Ook een mooi opgebouwde aanval van Jorrit via Joris op Rick was niet succesvol. De lat van het Arethusa doel zat wederom in de weg.

Tevreden terugkijkend op de eerste twee perioden sloten spelers en coaches deze wedstrijd af. De volgende wedstrijd van het DIO-jeugdteam is op zaterdag 2 november om 17:15 uur in Best tegen Argo CG1 uit Sint-Oedenrode.

Lijkt waterpolo jou ook wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Meeusen, via voorzittertcp@gmail.com (Z&PC DIO, Etten-Leur). [l]