Mooie resultaten Road Runners in Van Oers Marathon

ETTEN-LEUR - Ongeveer 40 leden van Road Runners Etten-Leur namen deel aan de 37e Marathon Etten-Leur. Er werden een aantal ereplaatsen bereikt op de verschillende afstanden.

Dit jaar geen leden van Road Runners Etten-Leur op de klassieke afstand van 42,2 kilometer. Op de halve afstand kwam men tot verrassende resultaten. Snelste man op die afstand werd Stefan Jorissen die een PR liep. Op pad gegaan om een tijd onder de 1.32 te bereiken werd het een niet verwachte tijd van 1.29.20. Proficiat Stefan. Tweede man werd Robbert Heeren die ook een prima race liep en die afsloot na 1.36.30. Hans van der Meer behoefde enkel beide hiervoor vermelde lopers voor zich te dulden. De veteraan liet 1.41.52 noteren en werd daarmee 2e in de categorie M65. De in de categorie M55 uitgekomen Ton Harbrink bereikte ook een prima resultaat met zijn 1.43.46, goed voor de 30e plaats in die categorie. Ook Joost Evers verraste met zijn 1.46.51 waarmee hij 7e M65 werd. Esther Mohunlol was van de twee op de halve marathon uitkomende Road Runners vrouwen de snelste. Zij voltooide de 21,1 km n 1.54.21. Lara Pavilchuck beƫindigde haar debuut op de halve na 2.01.02.

Op de afstand van 10 km was Thomas Crul met de 21e plaats de snelste Road Runner. Hij realiseerde de mooie tijd van 37.17. Birgit Voorn behaalde de prima 2e plaats in de categorie V45. Haar tijd werd 43.34. Dinie Megens was ditmaal de sterkste loopster in de categorie V65. Na 55.43 bereikte zij de finish.
Thijs Staps was met de 6e plaats de snelste op de 5 km in 17.15. De snel vertrokken atleet liep tot 2500 meter in tweede positie in de wedstrijd. Na die afstand moest hij het tempo minderen en werd door nog 4 lopers achterhaald, hetgeen hem alsnog de zesde plaats opleverde. Snelste Road Runners vrouw op deze afstand was Nelleke Wiegerinck. Zij bracht 27.31 op de klokken.