Unitas'30 17-1 boekt tweede
competitie overwinning tegen DSO

ETTEN-LEUR - Na een bloedstollende wedstrijd was het uiteindelijk Unitas’30 17-1 die aan het langste eind trok.

De opponent uit Benthuizen (Zoetermeer) kreeg een aantal grote kansen maar verzuimde te scoren, met name door goed optreden van onze doelman Tim. Aan onze zijde waren Sid en Joni in de eerste helft dichtbij een doelpunt. Het was uiteindelijk Joni die in de 60e minuut wel de trekker overhaalde en de 1-0 op het scorebord liet aantekenen. Het was de resterende 20 minuten vooral tegenhouden en op de counter eruit komen. Onze jongens hielden stand waardoor de tweede overwinning van het seizoen een feit was. We staan voorlopig op doelsaldo tiende maar met vier andere ploegen op 6 punten. Het belooft dus spannend te worden, want het gat tussen de nummers 6 t/m 12 in de competitie bedraagt maar 3 punten.
Volgende week komt koploper De Spartaan’20 uit Rotterdam op bezoek, tot dan!

Unitas ’30 JO9-2

Niet alleen regen ook kansenregen daalde neer op de Lage Banken. De wedstrijd tegen BSC JO9-2 uit Roosendaal stond op het programma. Altijd lastig tegen de felle jochies uit Roosendaal. 1/4 Unitas begint direct met een aanvalsoffensief waar je u tegen zegt. Unitas is steeds beter op elkaar ingespeeld en de jongens weten elkaar steeds beter te vinden. Er worden een hoop kansen gemist. Het lijkt wel of er een engeltje op de lat zit. Het is eenrichtingsverkeer richting de goal. Een doelpunt hangt in de lucht. Dat voelde iedereen. Het eerste kwart eindigt met de brilstand. 2/4 Unitas start voortvarend waar het voor de korte pauze was gebleven. Met aanvallen. Na een paar gemiste kansen schiet Safouane een voorzet vanaf links knap in de verre hoek binnen. De bevrijdende 1-0! Het publiek was blijer dan de spelers. De jongens wisten weer hoe er gejuicht moest worden. Niet lang daarna schiet Finn de bal mooi ver uit naar Safouane die direct naar Bryan passte. Bryan zag dat de keeper te ver voor zijn goal stond en schoot mooi de 2-0 binnen. Een mooie stand om de rust in te gaan.

3/4 Na de rust begint Unitas weer met het doel te zoeken. De keeper van BSC maakt het nog erg spannend door naar de bal te grabbelen op de doellijn en zelf de bal tegen de paal te gooien. Uiteindelijk heeft de keeper de bal vast. BSC komt met de schrik vrij. Direct daarna bij het veroveren van de bal passt Bryan de bal naar Safouane die de 3-0 binnen schiet. Unitas wilde wat recht zetten in de stand gezien het gering aantal doelpunten. Niet snel daarna passt Safouane naar Bryan die vanaf links mooi in de verre hoek de 4-0 maakt. Nadat er weer wat opgelegde kansen zijn gemist schiet Safouane mooi in de linkerkruising de 5-0 binnen. Is de wedstrijd al gespeeld? 4/4 Unitas begint na de korte pauze fris uit de startblokken. Weer krijgt Unitas weer kansen die er net niet ingaan. Uit het niets valt de 5-1 na een counter van BSC. BSC gaf zich niet gewonnen en streed nog tot de laatste seconde door. Dat resulteerde na enkele gemiste kansen van Unitas weer in een counterdoelpunt van BSC: 5-2. Daar bleef het bij. Het publiek heeft genoten van het samenspel van Unitas. [l]