Jeugdteam DIO CG1 onderuit tegen Argo CG1

ETTEN-LEUR - Waterpolo jeugdteam CG1 van DIO reisde af naar Best om hun krachten te meten met Argo CG1 uit Sint-Oedenrode.

Argo zette meteen druk op onze ploeg. Binnen 3 minuten keken onze spelers tegen een achterstand aan van 4-0. Na een mooie aanval via Colin en Jorrit scoorde Miguel een voortreffelijk doelpunt wat de stand op 4-1 bracht. Dit gaf de DIO-spelers weer moed. Beide ploegen gingen fel in de aanval wat terug te zien was in het aantal overtredingen die gemaakt werden. De doelpogingen van onder andere Sven en Rick waren helaas niet succesvol. Keeper Yorick kon niet voorkomen dat Argo in deze periode nog een keer scoorde. Tussenstand aan het eind van de eerste periode was 5-1.

In de tweede periode wisten de DIO-jeugdspelers diverse kansen te creƫren. De doelpogingen van Parmis, Joris, Sven en Rick waren helaas niet succesvol. Argo CG1 counterde na elke DIO aanval steeds snel en fel. De DIO-verdediging stond onder druk en zowel Colin, Parmis, Miguel, Hajk, Jorrit en Gor deden goed werk, maar Argo liep verder uit naar een 9-1 voorsprong.

De derde periode verliep rommelig. Toch wist DIO een paar mooie aanvallen op te zetten, maar zonder succes. Argo had overwicht in zowel de verdediging als in de aanval en liep verder uit naar 14-1. Voor aanvang van de laatste periode werden de DIO-spelers door de coaches Aonne en Victor tactisch toegesproken en dat had effect. DIO dwong in periode 4 het balbezit af en ging aanvallender spelen. Joris, Colin, Hajk, Rick en Sven hadden doelkansen, maar steeds zat ofwel de doelpaal, -lat of de keeper van Argo CG1 in de weg. Argo kwam niet meer door de DIO-verdediging heen en het enige schot van Argo werd vakkundig door keeper Yorick geblokt.

Het getoonde spel in de laatste periode moeten onze spelers vast zien te houden voor de volgende wedstrijd. Moe keerden de spelers samen met de coaches en meegereisde supporters naar huis. De volgende wedstrijd van het DIO-jeugdteam is op zondag 17 november om 17:30 uur in Veldhoven tegen VZV Njord CG1.

Lijkt waterpolo jou ook wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Meeusen, via voorzittertcp@gmail.com (Z&PC DIO, Etten-Leur). [l]