DIO zwemmers strijden tegen degradatie in competitie

ETTEN-LEUR - Afgelopen zondag 3 november werd de 2de competitie wedstrijd gezwommen. Voor DIO is dit in de 1ste District Klasse Zuid, waar ze het hoofd boven water proberen te houden. De 1ste wedstrijd op 5 oktober in Roosendaal had te kampen met veel afmeldingen voor DIO, waardoor ze veel punten misliepen. Ze eindigde na de 1ste ronde op de 16e plaats, waar nummer 13 t/m 17 zullen degraderen.

Afgelopen zondag was de club met meer zwemmers vertegenwoordigd tijdens de wedstrijd in Vlissingen en zette het beste beentje voor. Tijdens de competitie wedstrijden tellen in elke leeftijdscategorie de 2 tijdssnelsten van de vereniging voor de punten en zo probeer je zo min mogelijk punten te scoren. Helaas heeft DIO niet in elke leeftijdscategorie zwemmers vertegenwoordigd, waardoor er regelmatig een vervangende (langzame) tijd wordt genoteerd.

De senioren leeftijd (18+) is erg goed vertegenwoordigd en dat was ook te merken in de uitslagen. Mathijs van der Logt, Martino Valentijn en Bas van Haperen wisten bij de heren de punten te pakken. Bij de dames waren de punten voor de club op naam van Marlijn Hendriksen, Susanne van der Linden en Whitney van Hoeckel. Zij wisten ook nog de nodige medailles mee naar Etten-Leur te nemen, Marlijn 1 gouden en 1 zilveren, Susanne zilver en Whitney brons.

Rosa Ta wist op de 200m vrije slag voor de punten te zwemmen in een mooie PR. Aliyah Schouten zorgde voor een knappe zilveren medaille op de 100m schoolslag. De jongste van het stel wist de grootste PR op haar naam te schrijven, Lotte Blanken zwom er maar liefst 6 seconden van haar 200m wisselslag tijd af. Broer en zus Tamerus zwommen ook voor de punten voor DIO. Melissa zwom naar een mooie eerste tijd op de 200m rugcrawl en Renzo werd knap 2de in een PR op de 50m schoolslag. Op de estafettes wist DIO zowel bij de heren als bij de dames de winst naar zich toe te trekken.

Voor Eva van Leeuwen en Lanna Kraussen was het hun debuut wedstrijd, beiden zetten ze mooie prestaties op de klokken.

Na de 2de ronde staat DIO op een 15e plaats in de tussenstand. Op zondag 12 januari is ronde 3, in Kapelle, waar alle zwemmers hun best gaan doen om uit de degradatie zone te ontsnappen.

Mocht je interesse hebben in wedstrijdzwemmen, neem een kijkje op de website: www.dioweb.nl. [l]