Curio laat leerlingen en studenten groeien. FOTO ERIK_BORST
Curio laat leerlingen en studenten groeien. FOTO ERIK_BORST Foto: ERIK_BORST

Curio, de beroepsopleider van de regio

WEST-BRABANT - Goed voorbereid de toekomst in. Curio helpt vmbo-leerlingen en mbo-studenten hun talenten te ontwikkelen. Curio prikkelt hun nieuwsgierigheid om te leren. Ze ontdekken waar hun leer- en werkplezier ligt. We maken ze zelfbewust. Zo zijn ze voorbereid op de arbeidsmarkt van de toekomst. Die steeds sneller verandert. Ontdek tijdens de open avond op 21 november as. wat Curio te bieden heeft.

Curio is de nieuwe naam van Prinsentuin, Kellebeek, Markiezaat, Vitalis, Radius, Zoomvliet, Cingel en Florijn College. Ook onze vmbo-scholen hebben voortaan Curio in hun naam. Curio is de beroepsopleider van de regio West-Brabant.

Waarom een beroepsopleiding?

De arbeidsmarkt in West-Brabant schreeuwt om goed opgeleid mbo-personeel. In het vmbo en mbo van Curio zijn talloze leuke praktische opleidingen. Voor veel jongeren is dit dé manier om een vak te leren. Een diploma te halen. En een leuke baan te vinden. Of zelfs door te studeren op het hbo.

Onze vmbo-scholen vind je van Andel tot in Halsteren. Ons mbo is in Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom. Niet één Curio-school is hetzelfde. Ons beroepsonderwijs is veelkleurig en divers. Net als onze leerlingen en studenten. Van meubelmaker tot sportcoach. Van kok tot onderwijsassistent. Bij Curio kun je het allemaal worden.

Samenwerken

De vmbo-scholen en mbo-opleidingen van Curio werken samen en sluiten op elkaar aan. Daarom kan een leerling of student bij Curio makkelijker overstappen of doorleren. Bij Curio vinden ze het beroepsonderwijs dat ze verder brengt.

Curio staat continu in verbinding met de West-Brabantse bedrijven en instellingen voor stages, bedrijfsbezoeken en projectopdrachten. Daar kunnen leerlingen en studenten de praktijk verkennen en ervaren. De studenten van Curio zijn het antwoord op de arbeidsvraag uit de regio West-Brabant.

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig naar onze mbo-opleidingen? Ontdek ze op onze open dagen:

21 november 2019 17.00-20.00 uur

24 januari 2020 17.00-20.00 uur

25 januari 2020 10.00-13.00 uur

12 maart 2020 van 17.00-20.00 uur

Kijk voor locaties en opleidingsaanbod op onze studiekiezer: www.curio.nl

Nieuwsgierig naar de open dagen van het vmbo in januari en februari? Kijk op www.curio.nl. [l]