May winnares TOtaal Kata. FOTO CON VOERMANS
May winnares TOtaal Kata. FOTO CON VOERMANS con voermans

Karate do SAN succesvol bij de
-18 jaar Strive en Struggle cup

ETTEN-LEUR - Karate-do SAN (Roosendaal) leraar Con Voermans (Etten-Leur) was afgelopen zondag hoofdscheidsrechter in den Bosch bij de Strive en Struggle cup onder de 18 jaar. Voor Con was dit de 159 keer dat hij als hoofdscheidsrechter in Nederland actief mocht zijn. Aan het toernooi deden meer dan 250 deelnemers mee, 29 sportscholen. Op het programma stonden buiten de normale kata en kumite wedstrijdvorm, het TOtaal kata en kumite op het programma.

TOtaal Karate (Sö gö Ryu in het Japans) is door Con mede ontwikkeld op verzoek van oud Voorzitter van de KBN (Karate Bond Nederland) Herman van der Meulen. Het is fysiek en mentaal uitdagend, de deelnemers moeten zowel op DAN examens als op het wedstrijdsysteem, Sö gö ichi Shobu een variant op het WKF systeem, meer technieken laten zien, tevens is het conditioneel zwaarder. Door zo te trainen wordt men beter in het normale WKF systeem. Tevens voor Full Contact karateka’s is dit een mooie aanvulling, gezien ze nu meer technieken moeten laten zien, hierdoor worden ze in hun eigen systeem ook completer.

May van Dorst (Roosendaal) wist een 3e plaats te bemachtigen in de klasse -14 jaar plus 50 kg, tevens werd ze 1e met 4-1 won ze de finale in het TOtaal kata. Marly Maatjes (Roosendaal) werd ook 3e in de klasse -12 jaar -30 kg. Beide dames kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag. Coach Bert ging trots naar huis.

Info: 06-24222772. [l]