Unitas JO14-3 moet achteruit tegen Beek-Vooruit

ETTEN-LEUR - Zaterdag speelde Unitas JO14-3 in Prinsenbeek bij Beek-Vooruit JO14-3. In de bekercompetitie troffen beide teams elkaar al. Toen bleek Beek-Vooruit veel te sterk en werd het 1-5. Nu draait Beek-Vooruit bovenin mee voor het kampioenschap. Unitas moest winnen om aansluiting te krijgen met de top 3. Bij verlies zou Unitas voorlopig afhaken voor een toppositie.

De wedstrijd speelde vooral af op de helft van Unitas. Unitas moest achteruit tegen Beek-vooruit. Toch hield Unitas lang stand. Mede door uitstekend verdedigend werk en erg goed keeperswerk. Helaas konden we de weg naar het Beek-Vooruit doel maar zelden vinden. Het Unitas gevaar kwam vooral uit corners en een spaarzame vrije trap. Echt doorbreken lukte niet. Beek-Vooruit was fysiek erg sterk op veel posities. De echte kansen waren voor Beek-Vooruit. Hoewel Unitas goed verdedigde was een moment van onoplettendheid genoeg voor de 1-0. Een speler van Beek Vooruit werd even vrij gelaten en zijn keiharde schot ging er in, hoewel onze keeper er nog aanzat. Daarna raakte Beek Vooruit ook nog de paal en werd het gelukkig geen 2-0. Toch bleef het spannend omdat het maar 1-0 bleef. En Unitas scoort meestal toch nog wel een doelpunt. In de laatste 5 minuten werd de wedstrijd toch beslist door Beek-Vooruit. Het schot was onhoudbaar 2-0 eindstand. Jammer voor Unitas maar lekker gevoetbald tegen een favoriet uit onze competitie.

JO9-3 koning van de natte jungle

Het was een natte herfstochtend en op het programma van Unitas’30 jo9-3 stond het uitduel tegen Jeka jo9-4. Met een zware regenbui kwamen de spelers aan op het sportpark in Bavel. De tegenstanders hadden duidelijk iets meer pindakaas op en dat betekend dat er met fysiek gestreden moest worden.
De wedstrijd begon stroef net zoals de bal die met pijn en moeite wilde rollen op het veld. Een mooie assist van Coert leverde een doelpunt op voor Devran.0-1. Niet veel later maakte de snelle spits Binck de 0-2. Achterin werd er niet veel weggegeven. Siem zorgde voor dreiging aan de rechterkant door steeds de achterlijn te halen. Het veld was lastiger dan de tegenstanders. Een mooie voorzet van Siem vanuit de achterlijn werd koelbloedig afgemaakt door Binck.0-3. Bram en Tobias voorkwamen de tegentreffers. Tobias zat overal tussen en heeft inmiddels zijn vaste positie op het middenveld. Een echte box-to-box speler.

De tweede helft begon de tegenstander iets feller en was het oppassen dat het niet in het modder spelen was met een tijger of een olifant (positienamen van de tegenstanders). Niek die gelukkig weer hersteld is moest toch even oppassen. Hij oogde niet helemaal fit maar toonde super veel inzet en kreeg zijn kansen voorin. De paraplu’s van de sponsor ASC Bergen op Zoom konden gelukkig weer ingeklapt worden in de tweede helft. Coert zorgde steeds meer voor dreiging en maakte een hattrick in de tweede helft. Trainer Ahmet wees Bram aan bij een vrije trap. Bram krulde de bal in de korte hoek en pikte zo zijn doelpunt weer mee. Onoplettendheid achterin zorgde nog voor twee tegentreffers. Tegentreffer incasseren in de tweede helft was ongekend bij Jo9-3. Devran en Tobias stroopten de mouwen op en lieten zien dat je gerust vies mag worden op dit veld. Op aangeven van Niek maakte Binck zijn hattrick en bepaalde de score 2-8. [l]