Sportgala Etten-Leur verkeert in financieel zwaar weer

ETTEN-LEUR - Het Sportgala Etten-Leur verkeert in financieel zwaar weer. Enkele belangrijke sponsoren zijn weggevallen, waardoor de organisatie moeite heeft om een representatief programma samen te stellen.

DOOR MONIQUE JANSEN

Het sportevenement staat zaterdag 25 januari 2020 gepland in de Nieuwe Nobelaer. Het wordt volgend jaar alweer de 38ste editie. Traditiegetrouw maakt de organisatie dan de Sportvrouw, Sportman, Sportploeg en Sporter met Beperking van 2019 bekend. Ook vindt de uitreiking plaats van de Piet Sprenkels Publieksprijs.

Optredens

Ondanks het gebrek aan financiën heeft de organisatie al enkele artiesten vastgelegd die optredens verzorgen. Het gaat om schermvereniging Beau Geste uit Zegge, het damesteam van Rugbyclub REL en Roosendaal, Mabuhay Self Defence, en huidig NL-kampioen en wereldkampioen 'master of creativity' Sietse van Berkel zal met een BMX-demonstratie. Dansschool Nicole van Twist en breakdancegroep the Floorillaz showen hun dansmoves. Daarnaast zoekt de organisatie ook nog kandidaten voor de titels. Op deze manier kan een shortlist worden gemaakt waaruit de top drie wordt gekozen. Aanmelden kan tot 27 november bij jurylid Riet Bias (rietbias@hotmail.com) of via de website van het Sportgala: www.sportgala-ettenleur.nl.[l]

De organisatie van het Sportgala roept aspirant-sponsoren om zich te melden. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Daniel van den Hooven (0683454748) of Peter Tunnisen (0652854815).