Mark Kapteijns. FOTO MARC BOLSIUS
Mark Kapteijns. FOTO MARC BOLSIUS Marc Bolsius

IVN natuur filmavond

ETTEN-LEUR - IVN Vogel- en Natuurbescherming Etten-Leur e/o, i.s.m. Brabants landschap, organiseert op donderdagavond 28 november een filmavond met wel twéé prachtige natuurfilms van Mark Kapteijns.

Mark Kapteijns is in het dagelijks leven werkzaam als boswachter/ terreinmedewerker van Brabants Landschap in de regio van het Groene Woud. De laatste jaren werkt hij ook 2 dagen in de week als natuurfilmer om zo de flora en fauna van Brabants Landschap vast te leggen. Voor zijn natuurbeelden heeft hij in de afgelopen jaren al vele nationale en internationale prijzen mogen ontvangen.

Avondprogramma

U kunt voor de pauze gaan kijken naar de film 'Pannenhoef natuur in ontwikkeling'. In deze prachtige een leerzame natuurfilm neemt Mark u mee in de ontwikkeling van de Pannenhoef, een uniek en waardevol natuurgebied van ruim 700 hectare. Gelegen tussen Rijsbergen, Zundert en Sprundel, heel dichtbij dus. Zij heeft hele bijzondere bewoners zoals de zwarte specht, havik en boommarter.

Na de korte pauze vertoont Mark zijn nieuwste film 'Het Groene Woud Brabant tussen steden'. Want midden in het hart van Brabant ligt het grootste landschapsreservaat van Nederland: ‘Het Groene Woud’. Zelfs het edelhert het icoon van de wildernis voelt zich hier thuis. Dat is best bijzonder in een provincie met één al bedrijvigheid, een intensieve landbouw en veel mensen die er wonen, werken en recreëren. Brabant is eigenlijk één grote metropool, vol unieke natuur in balans met stad en land, mens en dier.

Iedereen is welkom op donderdagavond 28 november om 20.00 in het Natuurmuseum, Lange Brugstraat 61 te Etten-Leur.

Aanmelden graag via een e-mail naar: communicatie@ivn-etten-leur.nl of via het inschrijfformulier op onze website: www.ivn-etten-leur.nl[l]