Jeugdteam DIO CG1 kan winst niet afdwingen

ETTEN-LEUR - Zaterdag 23 november ontving het waterpolo jeugdteam CG1 van DIO het team uit Nuenen CG1 thuis in zwembad “de Banakker” te Etten-Leur.

Onze spelers begonnen sterk aan de wedstrijd en wisten mooie kansen te creëren. Het geluk was echter niet aan de zijde van DIO. De schoten van Rick en Hajk raakten steeds de lat of gingen net over. Nuenen counterde goed en met succes. Zij kwamen op voorsprong. DIO voerde de druk verder op en met nog 4 seconden op de klok scoorde keeper Sjoerd via een schitterend schot de 1-1.

De tweede periode werd gekenmerkt door felle aanvallen en counters van beide ploegen. De DIO-verdediging stond als een huis. Toch kon Nuenen verder uitlopen naar 1-3. Na een mooi opgezette aanval van DIO scoorde Jorrit via een fraai doelpunt. Nuenen brak helaas nog een keer door de DIO-verdediging heen en bracht de eindstand in deze periode op 2-4.

In periode 3 bleef DIO vechten. Hajk kreeg diverse kansen, maar de bal wilde maar niet in het net belanden. Toen het eindelijk wel lukte, werd tot overmaat van ramp het doelpunt afgekeurd. DIO bleef aanvallen. Halverwege deze periode gaf Parmis een mooie voorzet op Joris. Op snelheid wist Joris een schitterend doelpunt te maken wat de stand op 3-4 bracht. Na de spelhervatting kon Nuenen wederom scoren, zodat ze uitliepen naar 3-5. Colin, Yorick, Gor, Miguel, Leon en Sven blokten vervolgens diverse aanvallen van Nuenen. De wedstrijd werd steeds spannender. Nuenen begon fouten te maken en DIO kreeg een vrije bal die echter hard over ging. In de laatste periode zette DIO alles op alles. De supporters zaten op het puntje van hun stoel. Ook nu zat het DIO echter niet mee en gingen de schoten van Rick en Joris over. De eindstand van deze bloedstollend spannende wedstrijd was 3-5, maar DIO had deze wedstrijd net zo goed kunnen winnen.

De DIO-spelers hebben in deze wedstrijd veel vechtlust en doorzettingsvermogen laten zien. Het team heeft laten zien dat ze enorm gegroeid zijn. Als onze jeugdspelers dit vast kunnen houden, gaan we nog hele mooie wedstrijden tegemoet. De volgende wedstrijd van het DIO-jeugdteam is op zaterdag 30 november om 15:30 uur in Etten-Leur tegen Zeester-Meerval CG1 uit Uden. We hopen dat wederom vele supporters onze spelers aan komen moedigen tijdens deze thuiswedstrijd in zwembad De Banakker.

Lijkt waterpolo jou ook wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Meeusen, via voorzittertcp@gmail.com (Z&PC DIO, Etten-Leur). [l]