Spannende wedstrijd van Focus B1

ETTEN-LEUR - Het eerste speelweekend van de zaalcompetitie is geweest. Er werd gewonnen en verloren maar er is ook een gelijkspel uit het vuur gesleept.

In ‘s-Gravendeel moest Focus B1 aantreden tegen ADO B3. Het werd een spannende wedstrijd waarbij geen van beide teams echt afstand kon nemen. Het ging echt gelijk op tot 6-6 eer Focus B1 uit wist te lopen naar 6-8. ADO B3 heeft ook een sterke ploeg en ze wisten weer terug te komen naar 8-8. Door goed samenspel was het voor Focus mogelijk om een 8-10 voorsprong te nemen. Omdat beide teams echt aan elkaar gewaagd waren stond er na het laatste fluitsignaal een 10-10 eindstand op het formulier. Spannend. Doelpunten in deze teamprestatie van Focus B1 werden gescoord door: Emma driemaal; Amber en Nikki elk tweemaal en Judith en Tessa en Ceyda elk eenmaal.

Focus 1 moest zijn uitwedstrijd spelen in Zaamslag spelen tegen het 1e team van de plaatselijke korfbal vereniging. Het is een sportieve wedstrijd geworden waarin al snel bleek dat Zaamslag sterker was. Ook waren ze veel beter op schot. Met de rust was de stand al 14-5 in het voordeel van de thuisploeg. In de 2e helft was het niet anders. Focus bleef wel gewoon hun spel en wist niet van opgeven. Zoals ze zelf vertelden hebben ze gewoon terecht verloren van een vel betere ploeg.

Ook Focus 2 moest naar Zaamslag voor hun wedstrijd maar dan tegen Zaamslag 2. Ook zij konden de punten niet mee nemen naar Etten-Leur.

Focus C heeft een ruime overwinning gehaald tegen Keep Fit 70 C2 en in Zwijndrecht was het Focus D1 die te sterk was voor Conventus D. Al met al een wisselvallige competitie start.