Birgit Voorn eerste Nederlandse in marathon Cyprus

ETTEN-LEUR - In de Cyprus Marathon International 4 Day werd atlete Birgit Voorn van Road Runners Etten-Leur eerste Nederlandse vrouw. In de over 4 dagen verdeelde marathon eindigde zij in de categorie V50-54 op de 2e plaats en in het overall klassement werd zij 12e.

Op donderdag 21 november moest een trial over 6 km worden afgelegd. Op een pittig parkoers liep ze naar een 12e plaats bij de vrouwen overall in de tijd van 25.51. Zij werd hiermee 2e V50-54. De dag erna stond een bergloop op het program over 11 km. Dit werd een pittige dag. Over een onverhard parkoers waarin 647 hoogtemeters moesten worden overwonnen werd zij van de 100 deelnemende vrouwen 17e overall en opnieuw 2e V50-54. Na de tweede zeer zware dag werd de dag erna een halve marathon gelopen. Ook dit parkoers was deels onverhard en weer geaccidenteerd, dus oook opnieuw klimmen. Na die twee zware dagen daaraan voorgaand was een goede tijd neerzetten niet realistisch. Desondanks liep zij de 21,1 km in 1.53.35, opnieuw goed voor de 17e plaats overall en de 2e plaats V50-54. De afsluitende 10 km op dag vier vergde weer veel van het toch al vermoeide lichaam. Op deze afsluitende dag legde zij evenals de eerste dag beslag op de 12e plaats overall in 46,00 en de 2e plaats V50-54. Haar totaaltijd over de zeer zware marathon was 4.21.16. Daarmee werd van de ca. 15 Nederlandse deelneemsters eerste.

Diomedon cross

Drie leden van Road Runners Etten-Leur namen deel aan de eerste cross in de ARWB crosscompetitie in Moerstraten. De afstand bedroeg 8490 meter. Thijs Staps ging voortvarend van start en liep het eerste deel van de wedstrijd mede in de kop van de wedstrijd. In het tweede deel zag hij nog een loper voorbijkomen. Hij eindigde op de mooie 4e plaats in de categorie Senioren. Zijn tijd werd 31.38. Ook Thomas Crol liep een prima wedstrijd. Na drie goed gelopen ronden werd de vierde zwaar. Toch kon Thomas de mooie tijd van 32.58 realiseren Ook good-old Hans van der Meer was van de partij in deze eerste cross van het seizoen. Hij legde de 8490 meters af in 41.57. [l]