Machteld van der Gaag en Nico van der Linden.
Machteld van der Gaag en Nico van der Linden.

Chansons Françaises door Machteld van der Gaag

BREDA - Op uitnodiging van de Alliance Française Breda komt Machteld van der Gaag met pianist Nico van der Linden op woensdag 11 december naar Hotel Mastbosch. Samen verzorgen zij een avond vol prachtige Franse chansons.

Zo lang als zij zich kan herinneren, droomt Machteld van der Gaag ervan om chansons te zingen. Ze is geboren in Frankrijk, in Le Vésinet, een voorstad van Parijs, en groeide op met Barbara, Brel, Boris Vian maar ook Dalida, Julien Clerc, Michel Fugain etc.

Winnares Concours de la Chanson 2018

‘Pure professionaliteit, je kunt gewoon niet om haar heen’, constateerde de jury toen Machteld van der Gaag in 2018 de Grand Prix won op het Concours de la Chanson van de Alliance Française. Ook toen werd ze begeleid door pianist Van der Linden. Luister hier naar een compilatie van chansons gezongen door Machteld van der Gaag: https://www.youtube.com/watch?v=3Q-02zpn27A&feature=youtu.be.

Aanvang 20.15 uur in Golden Tulip Mastbosch Hotel/Heeren van Oranje, Burgemeester Kerstenslaan 20, 4837 BM Breda (076-5613673). De toegang is gratis voor leden en cursisten van de Alliance Française.

De Alliance Française

De Alliance Française zet zich in om haar leden vertrouwd te maken met de Franse taal en tegelijkertijd met de Franse cultuur, geschiedenis en actualiteit. Cursussen starten in september en januari. Culturele activiteiten en reizen vinden verspreid over het jaar plaats. Lidmaatschap geeft gratis toegang tot het bijwonen van lezingen en culturele activiteiten van de Alliance Française in binnen- en buitenland. Meer informatie is te vinden op www.afpb.nl/breda. [l]