Chloë van den Broek
toekomstige Oranje Leeuwin?

ETTEN-LEUR - Vorige week werd duidelijk dat Chloë bij de KNVB geselecteerd is voor het zogenaamde futureteam, het opleidingsteam voor meiden onder 13 in Zuid Nederland!

Chloë is sinds 2013 lid van Unitas '30 en heeft zich sindsdien snel ontwikkeld. Bij meiden van haar eigen leeftijd werd al snel duidelijk dat ze uitblonk, met name in het maken van doelpunten. Dit bleef ze ook doen bij de meidenteams waarbij de meeste medespelers en tegenstanders 2 jaar ouder waren. Sinds vorig jaar traint ze volop mee met de jongens-selectie en sinds dit seizoen maakt ze definitief deel uit van de jongens selectie O13, dit samen met Sanne Bogaarts. Bij de KNVB is ze al sinds 2017 actief en dit heeft geleid tot de selectie waarmee we het stukje begonnen. Ze zal de komende weken blijven trainen bij de KNVB te Eindhoven in de hoop haar verblijf zo lang mogelijk te rekken.

Unitas '30 is trots dat Chloë deelt uitmaakt van onze jeugdopleiding en wenst haar enorm veel succes toe!

JO16-2 wint gelijk opgaand duel

Vandaag staat er voor Unitas’30 JO16-2 een competitiewedstrijd thuis tegen Steenbergen JO16-1 op het programma. Op basis van vorige uitslagen en de stand in de competitie zou deze tegenstander te kloppen zijn. Maar in voetbal is alles mogelijk. Dus om de punten in Etten-Leur te houden zou er flink gewerkt moeten worden. Maar het was Steenbergen dat de eerste 10 minuten beter uit de startblokken kwam. De oorzaak daarvan werd gevonden en Unitas'30 paste zich hierna aan. Vanaf dat moment was de wedstrijd in balans. Iedereen speelde met volle en sportieve inzet. Maar er werd wel erg slordig gevoetbald. Dus veel onnodig balverlies. Aan het spel van Steenbergen was helemaal niet te zien dat ze zo laag staan in de competitie. Beide partijen creëerden wat kansjes, maar die gingen er niet in. Bij de rust was het daarom nog steeds 0-0.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Het was een echte gelijkwaardige sportieve wedstrijd, met slordig voetbal. Beide partijen begonnen grotere kansen te creëren. Deze belandden echter tegen de lat of gingen net langs. Tot in de 60e minuut. Vanaf 16-20 meter van de goal schoot onze spits de bal uit een draai rechts hoog in de goal en verraste daarmee de lange keeper van Steenbergen: 1-0. Daarna kregen beide partijen nog meer kansen, de grootste van Steenbergen was onderkant lat, en Unitas’30 schoot 2x vlak voor de goal over of naast. Omdat er verder geen goals meer vielen, bleef de stand daarmee op 1-0. Een mooie overwinning voor Unitas’30 JO16-2 in een gelijk opgaande sportieve wedstrijd.

Sinterklaasmiddag erg geslaagd

Sint en Piet kwamen afgelopen woensdagmiddag voor de MP en de O8 spelers naar de kantine van Unitas '30 met een gezellige en leuke show, helaas waren de Pieten toen de cadeaus voor de O9 spelers kwijt geraakt waardoor de kinderen van de O9 samen met de Pieten vrijdagavond op zoek moesten naar de zakken met cadeautjes. Gelukkig werden deze na (soms lang ?) goed speurwerk gevonden. Waardoor gelukkig uiteindelijk alle kinderen verwend zijn door Sint en Piet met een mooie hoodie! Mocht je ook zo'n leuke hoodie willen, dat kan, je kunt deze natuurlijk nog aan sinterklaas vragen of bij de beste sportzaak in Etten-Leur. [l]