Unitas JO14-3 pakt een punt van de koploper

ETTEN-LEUR - Zaterdag speelde Unitas JO14-3 tegen de koploper van dat moment TVC JO14-2. Beide teams speelden al eerder tegen elkaar voor de bekercompetitie. Toen werd het 1-1 na een spannende wedstrijd.

TVC liet meteen zien waarom ze eerste stonden. Ze zochten de aanval. Maar Unitas had een extra slot in het team gebouwd. De laatste man moest 3 meter achter de voorstopper blijven. Dat werkte goed want lange ballen waren nu voor onze laatste man of keeper. Toch kwam TVC op 0-1. Uit een vrije trap. Er werd een speler vrij gelaten en die kon de 0-1 maken. Hierna kwam Unitas weer meer in de wedstrijd. Unitas kreeg een corner. Achterin stond Pim precies op de goede plek 1-1. Toch werd het voor rust 1-2. Er werd hands gemaakt en de strafschop ging er in. Bijna had onze keeper het schot nog. Hierna kwam Unitas nauwelijks nog in gevaar. TVC hield veel spelers achterin. Hierop besloot de leiding van Unitas een tactische truc uit te halen.

In de rust mocht onze lange en sterke keeper Joep het veld in. Om als voetballer te proberen iets te forceren. En 2e keeper Jens mocht het doel gaan verdedigen. Jens hield een aantal mogelijkheden van TVC uit het doel. Het spelbeeld bleef ongeveer hetzelfde. TVC bleef met te veel man achterin en kwam niet echt naar voren. En de truc van de keeperswissel ging goed uitpakken voor Unitas. Want Joep schoot tegen de lat en de rebound kon Lars binnen tikken 2-2. Daarna begon TVC wat “over te koken”. Want bij deze stand verspeelden zij de 1e plaats. Er kwamen nog 3 minuten extra bij maar Unitas hield knap stand. 2-2.

Tweede editie clubmagazine

Graag zouden we in het voorjaar van 2020 de tweede editie van het Clubmagazine uitbrengen, dit jaar geheel gewijd aan het 90 jarig jubileum van de vereniging. Dit clubmagazine is een blad voor en door Unitassers, met interviews, verhalen, foto's, puzzels, etc. Voor het redactieteam zijn we nog op zoek naar enkele enthousiaste leden die het leuk vinden om hier op korte termijn een steentje aan bij te dragen. Het eerstvolgende overleg staat gepland op woensdagavond 11 december. Vind je het leuk om hier aan mee te werken? Meld je dan z.s.m. aan door een mail te sturen naar algemenezaken@unitas30.nl. [l]