Terheijden stage, Kevin Vervoort met Con. FOTO CON VOERMANS
Terheijden stage, Kevin Vervoort met Con. FOTO CON VOERMANS con voermans

Succesvolle TOtaal Karate stage te Terheijden

ETTEN-LEUR - Karate-do SAN leraar Con Voermans uit Etten-Leur was in Terheijden om daar een stage te geven met betrekking tot het DAN graad examen van het TOtaal Karate.

TOtaal Karate is op verzoek van oud Karate Bond Nederland Voorzitter Herman van der Meulen door Con ontwikkeld. Zowel zijn wedstrijdvorm als het DAN examen programma zorgt ervoor dat deelnemers uit hun comfortzone moeten komen, hierdoor ontwikkelen ze, maar ook borgen ze, technieken. In de wedstrijdvorm moeten ze tot de laatste seconden scherp blijven. Bij het DAN programma krijgen de deelnemers meer "vrijheid" tot invulling, het is hun examen, dat laten ze dan ook zien in alle creatieve vormen die ze maar zelf kunnen bedenken.

Op het stage programma stonden enkele onderwerpen van het 1e, 2e en 3e DAN TOtaal Karate examen. Deze verdiepingsstage was op verzoek van Jan en Kevin Vervoort (Terheijden). Het 1e DAN examen staat in het teken van de juiste basis en reageren van grote afstand, het zogenaamde O- Waza in het Japans. Het 2e DAN examen de zichtbare verdieping van de basis, gebruik van technieken met de ondersteuning vanuit eigen behoefte en fysiek kunde. Verder ook het toepassen van tegenaanvallen vanaf korte afstand, het zogenaamde KO-Waza in het Japans. Het 3e DAN examen, natuurlijk bewegen en technieken effectief en efficiƫnt kunnen gebruiken vanuit reactie afstand. Reactie afstand is voor iedereen verschillend, vanuit het COPING principe, Fight, Flight en Freeze.

Meer dan 20 deelnemers van diverse graduaties volgde de fysiek en mentale zware, doch humoristische training. Con werd daarom direct weer uitgenodigd door Jan en Kevin, dan zal het Kata en Bunkai op het programma staan. TOtaal karate heeft zijn basis in het gevecht, ofwel kumite en daar hoort een sterke basis bij, Kata en Bunkai zorgen daarvoor.

Programma
10 december Karate-do SAN sportschool examen te Roosendaal
15 december Nationale DAN examens KBN te Harderwijk
Info: 06-24222772. [l]