Waterpolo doelpuntenfestijn in de Banakker

ETTEN-LEUR - 30 november, Waterpolo jeugdteam CG1 van DIO ontving thuis Zeester-Meerval CG2 uit Uden.

De spelers begonnen uitstekend tegen het Udense team. Na 20 seconden scoorde Jorrit de 1-0. Zeester-Meerval reageerde met een snelle aanval en bracht de score 14 seconden later al gelijk. DIO zette de aanval in maar de spelers uit Uden wisten de bal te onderscheppen en counterden. Om deze counter te blokken moest de DIO- verdediging een overtreding maken, waarna Zeester-Meerval alsnog scoorde vanuit de toegekende vrije worp. Beide teams schakelden vervolgens snel tussen aanvallen en verdedigen. De DIO-spelers lieten mooi positiespel zien met doelkansen tot gevolg. De doelpogingen van Miguel, Jorrit, Joris en Gor waren helaas niet succesvol. Zeester-Meerval brak helaas wel succesvol door de DIO-verdediging en kon uitlopen tot 1-10.

Na tactisch toegesproken te zijn door de coaches Aonne en Victor, zette DIO in de derde periode meer druk op Zeester-Meerval. Keeper Sjoerd ging steeds mee in de aanval en scoorde een schitterend doelpunt. Kort hierna had Jorrit succes. Na een mooie voorzet van Leon zette Jorrit via een hard schot de 3-10 op het scorebord. Sven kreeg nog een mooie kans, maar de bal wilde deze keer niet in het net belanden. Met nog luttele seconden op de klok in de derde periode scoorde Miguel een mooi doelpunt voor DIO.

Onze jeugdspelers begonnen met een 4-10 achterstand aan de laatste periode. Zeester-Meerval voerde de druk op en wist 3 keer door de DIO-verdediging heen te breken. Yorick, Gor, Rick, Sven, Joris en Leon verrichtten goed storingswerk. DIO liet vervolgens heel mooi spel zien. Via keeper Sjoerd ging de bal naar Colin. Colin plaatste de bal naar Parmis en Parmis gaf een voorzet aan Jorrit. Snoeihard plaatste Jorrit de bal in het Udense doel. Na de spelhervatting braken de spelers van Zeester-Meerval toch weer door, met een doelpunt tot gevolg.

DIO liet zich niet kennen en bleef aanvallen. Na een mooie voorzet van Rick op Colin, scoorde Colin vakkundig het zesde doelpunt voor DIO, tevens het laatste doelpunt van deze wedstrijd. Periode tussenstanden en eindstand: 1-4, 1-7, 4-10 en 6-14.

Wederom hebben de DIO-spelers veel vechtlust en doorzettingsvermogen laten zien. We kijken terug op een mooie wedstrijd met veel doelpunten aan beide kanten. Het jeugdteam groeit steeds meer en laat nu ook mooi aanvallend spel zien.

De volgende wedstrijd van het DIO-jeugdteam is op zondag 15 december om 17:45 uur in Tilburg tegen TRB-RES CG1.

Lijkt waterpolo jou ook wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Meeusen, via voorzittertcp@gmail.com (Z&PC DIO, Etten-Leur).[l]