Kinderen die bomen planten. FOTO P. VAN PARADIJS
Kinderen die bomen planten. FOTO P. VAN PARADIJS P. van Paradijs

Schatbewaardershof kids planten 'hun' bomen

ETTEN-LEUR - Onder een stralend winterzonnetje konden op 4 december de schepjes uit de schuur. De kids van het Schatbewaardershof moesten vandaag ‘hun’ bomen gaan planten.

De groendienst van de Gemeente Etten-Leur had het vanmiddag makkelijk. Zo’n 8 kinderen stonden vandaag klaar om hen een handje te helpen met het grondwerk en het planten van de bomen.

De bomen - 2 wintergroene Mexicaanse eiken en een meerstammige Japanse sierkersboom – werden twee weken eerder door de kids zelf uitgekozen bij Boomkwekerij Richard de Bie in Zundert, één van Nederlands oudste boomkwekerijen. Naast een uitgebreide rondleiding op de verschillende percelen, kregen de kinderen ook nog een interessant kijkje achter de schermen ; het rooien van bomen met een soort ijscoschep-machine.

De kids mogen met recht trots zijn op hetgeen ze samen voor elkaar hebben gekregen.
Het ‘verkoop-praatje’ aan de deuren, het uitzoeken van de bomen, het ophalen van geld tot het aanplanten. Ze hebben het maar mooi geregeld voor hun speelveldje waar ze volgend jaar heerlijk in de schaduw kunnen spelen.

Speciale dank gaat uit naar Boomkwekerij uit Zundert voor de aanvullende sponsoring op het budget, de Gemeente Etten-Leur (o.a. Ruud van Veltom en Johan van de Broek) voor het aanplanten én natuurlijk alle omwonenden die hebben meebetaald aan dit project! [l]