Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Op zondag 15 december organiseert de Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur alweer het laatste concert van 2019. Te gast is dit keer The Down South Jazzband uit Limburg, een orkest dat ook vorig seizoen voor de Stichting speelde en op verzoek van veel aanwezigen nog een keer teruggevraagd is. Niet voor niets, want het orkest maakte een uitstekende indruk op alle bezoekers.

Down South Jazz Band (Limburg B&NL)

In 2016 heeft Jan Tom Fernhout het initiatief genomen een orkest te formeren welke als doel heeft in Jazz clubs en op festivals op te treden, de première was op 10 september 2016 met een 1e treffen op de Sint Pietersberg, Maastricht Brasserie Monte Nova van de muzikanten die voorheen nog nooit samen gespeeld hadden: “The brith of a band” heette dit publieke optreden.

Voor dit orkest is een naam gekozen die verwijst naar Zuid Limburg, de "Down South Jazzband".

De Down South Jazzband presenteert in oktober haar 1e CD in de stijl van de componist, arrangeur, pianist en cornettist Bix Beiderbecke (1903 - 1931) en gitarist, band leider, Eddie Condon (1905 - 1973), die de fantastische Ragtime en Chicago stijl speelde met geweldige cornettisten als Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier, Wild Bill Davison en Bobby Hackett.

De Down South Jazzband speelt jazz muziek uit de periode welke bekend staat onder “the roaring twenties” van de vorige eeuw.

Hun doel is de nummers zo oorspronkelijk mogelijk te presenteren, te arrangeren naar hun bijzondere bezetting. De band heeft succesvolle avondvullende optredens verzorgd op verschillende Jazzfestivals en clubs in binnen en buitenland.

Bezetting: banjo en zang Patrick Greven; drums Patrick Heubel; contrabas Jan Lempens; klarinet en alt sax Jan v. Gaalen; trombone Lou Brouns; gitaar Ron Willems; kornet en bugel Jan Tom Fernhout.

Let op: Dit optreden vindt plaats bij Café/zaal Roeloffs, van Bergenplein 41. Zoals u van de Stichting gewend bent start dit optreden om 14:00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid op het van Bergenplein. Graag ontmoet de Stichting weer veel liefhebbers van deze muziekstijl op zondag 15 december. Iedereen is van harte welkom op deze ongetwijfeld gezellige middag met een uitstekend orkest.

Wilt u meer weten over de Stichting en het programma, bezoek dan eens de website www.jazzettenleur.nl. [l]