50 jarig bestaan van HSV Steeds Groter groots gevierd

ETTEN-LEUR - HSV Steeds Groter heeft het 50 jarig bestaan van deze visclub niet zomaar voorbij laten gaan. Doordat het weer het niet toeliet om naar buiten te gaan werd besloten om zelf te varen richting Zeeland brug. Meteen aan de slag bij plek van aankomst en er kwam deze dag voor Oosterschelde begrippen een behoorlijk aantal vissen aan dek.

Op het eind van de dag de visspullen ingepakt en de avond vol gemaakt bij het clubhuis met een hapje en drankje. Ook werd Wijnand Aarts gefeliciteerd met het 50 jarig bestaan van de club. Als voorzitter, tevens oprichter, draagt hij de club een warm hart toe.

Met een aantal andere personen, na deze avond, werd ook gelijk besproken waar de volgende vistocht zou zijn. Dat werd Vlissingen en dat hebben de leden ook geweten. Wat kwam er een bak met vis aan boord. Het weer was zo slecht dat we een truitje uit moesten doen op deze dag vanwege het najaarszonnetje. Deze dag was er een om op te schrijven werd er gezegd. Terwijl Jan Voermans de aantal vangsten van deze dag aan het tellen was, werd er ook meteen besloten om de volgende keer weer van uit Vlissingen te gaan.

Dat zou 7 december zijn, maar we zijn altijd afhankelijk van het weer. Frank, de schipper, belde dat het door zou gaan, dus iedereen op tijd uit bed om mee te kunnen gaan. Omdat er een wind voorspelling was dat er een golje zou kunnen staan besloot de schipper toch naar de Spijkerplaat te gaan om de luwte op te zoeken. Daar is hij in geslaagd. De luwte was er wel en dat ontaarde in een emmer vis voor iedereen die deze dag aan boord was.

Uiteindelijk bleek dat Marco dit jaar weer zijn best had gedaan en wederom de beker in ontvangst kan nemen namens de club. Van harte, tot volgend jaar 25 januari dan zijn we weer weg vanuit Vlissingen met Frank.[l]