kerstconcert Kerkzwervers. FOTO ARTHUR HARTMAN
kerstconcert Kerkzwervers. FOTO ARTHUR HARTMAN Arthur Hartman

Sfeervolle Kerstvieringen met de Kerkzwervers

ETTEN-LEUR - Een kerstviering het koor De Kerkzwervers is altijd een speciale belevenis. Je beleeft er de echte kerstsfeer met mooie teksten en ontroerende muziek. Het wordt weer een grote uitdaging voor het koor omdat op het programma prachtige kerstconcerten staan en drie eucharistievieringen op kerstavond.

Zondag 15 december zullen er in het Trouwkerkje twee kerstconcerten gegeven worden met als gastkoor het kinderkoor de Hartegalen. Om alles veilig te laten verlopen en niemand teleur te moeten stellen bij de deur omdat het vol is, zijn voor deze kerstconcerten gratis kaarten uitgegeven. Na de aankondiging van deze kerstconcerten bleek het animo voor deze kerstconcerten zo groot dat binnen een paar dagen de voorraad kaarten al uitgeput was. Helaas voor mensen die nog hadden willen komen, allebei de uitvoeringen zijn uitverkocht !
Maar, niet getreurd, u bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de kerstvieringen die het koor De Kerkzwervers muzikaal opluistert en dat zijn er dit jaar heel veel.

Programma Kerst & Bevrijdingsvuur

Op verschillende locaties in de Mariaparochie zal het koor de Kerkzwervers samen met de pastores vieringen verzorgen en mensen inspireren met muziek, licht en zang. Dit jaar zal in het kader van 75 jaar bevrijding het bevrijdingslicht een speciale plaats innemen.

In Kloostergaard zal voorafgaand van kerstavond al om 16.15 uur de eerste kerstviering plaatsvinden. Ook om 19.30 uur zullen de Kerkzwervers daar een tweede viering opluisteren. Deze vieringen zijn uiteraard voor bewoners van de Kloostergaard maar daarnaast is iedereen is welkom. Let wel op: ook voor deze vieringen zijn kaarten nodig! Deze zijn gratis af te halen bij het Grand-Café ’t Warm Hart’ in Kloostergaard, zolang de voorraad strekt.

Later op de avond luisteren we de nachtmis van de Petruskerk op. Deze wordt voor gegaan door pastor Ton Willemse. Deze eucharistieviering begint om 22.00 uur en zal een verrassende en een eigentijdse invulling krijgen waarbij het bevrijdingslicht wordt binnengebracht. Het kerstverhaal, het licht wat hoop geeft in deze wereld wordt muzikaal verbeeld en verwoord.

De Kerkzwervers hebben een overvol programma maar wat is mooier dan met zoveel mensen samen te zingen en het echte kerstgevoel te delen. [l]