Onderweg in gedachten bij... FOTO HANS WIEREMA
Onderweg in gedachten bij... FOTO HANS WIEREMA Hans Wierema

JB - Walk of Life update

ETTEN-LEUR - In een eerdere editie is al melding gemaakt van deze bijzondere wandeling, over bijzondere (moeilijke en lange) afstanden in het noorden en oosten van Etten-Leur. Op 02-02-2020 organiseren ARV Achilles en de St. Avondvierdaagse deze wandeling om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Koningin Wilhelmina Fonds. De deelnemers mogen zelf de hoogte van hun inschrijfgeld bepalen welke voor 100% ten goede komt voor de strijd tegen kanker; 4 februari 2020 is uitgeroepen tot Wereldkankerdag.

Deze zware tocht symboliseert de strijd tegen kanker waarvan je weet dat een naaste, een familielid, een vriend er tegen aan het vechten is. Jij wilt hem/haar steunen door zelf een beetje af te zien en te lopen voor het goede doel. Onderweg kun je kiezen of je de symbolische strijd verlengd met het kiezen voor nog wat extra kilometers. De routebeschrijving geeft je de keuze en jij bepaald.

De routes beginnen en eindigen op de atletiekbaan van ARV Achilles en er kan gestart worden vanaf 8:00 uur. De kortste route is 5 km en loopt over geheel verhard gebied. De andere ± afstanden, 10, 15, 25 én 30 km lopen over gedeeltelijk verhard en onverhard terrein. We hebben in overleg met het Waterschap Brabantse Delta en een aantal privé-eigenaren het voor elkaar gekregen dat er ook gelopen mag worden langs sloten, over dijken en door weilanden waar dat anders niet mogelijk is. In die periode van het jaar, rekening houdend met lage temperaturen, vrieskou, regen en misschien ijs en sneeuw ziet het landschap er echt Hollands uit. Afzien? Nee, warm worden en in gedachten bij je buddy. Die ziet pas echt af.

Onderweg zijn er, afhankelijk van de te lopen afstand mogelijke aanlegplaatsen om gebruik te maken van het toilet of om even op verhaal te komen. Alle afstanden komen over het terrein van de Turfvaart, de wat langere afstanden komen ook langs zorgboerderij de Bollendonk aan de Bollendonkseweg, de 25 en de 30 km komen nog langs zorgboerderij de Bremberg aan de Lage Bremberg. Deze ondernemers werken graag mee aan dit mooie, sportieve en misschien wel emotionele evenement.

Trialrunning
Liefhebbers van trialrunning kunnen op deze routes ook aan hun trekken komen. Om 10:00 uur starten deze deelnemers allemaal gezamenlijk. Er loopt een tijdklok mee, maar het is geen wedstrijd. Ook zij kunnen onderweg bepalen of ze de korte route of de wat langere kiezen. Dus je loopt tegen jezelf en voor je buddy. De zware delen over onverhard terrein worden afgewisseld met stukken over het fietspad, de straat of gewoon over de stoep.

Voor wandelaars is het vaak niet gebruikelijk om na het lopen van een wandeltocht te douchen op deze locatie. Maar als je toch helemaal nat bent geregend en je wilt nog wat nablijven in de kantine, dan is douchen en een paar droge kleren aan wel prettig. Natuurlijk kan dat dan ook in het clubhuis van ARV Achilles. Eventueel laat je een setje droge kleren achter in de kantine. Bij het controleren van de wandelroutes heeft de organisatie regelmatig op laarzen gelopen. Wandelschoenen en laarzen onderweg wisselen en het andere stel in de rugzak meedragen is zo gek nog niet.

Informatie
Kijk voor meer informatie, adviezen én de spelregels op de website www.arv-achilles.nl/jb-walk-of-life
Doe jij ook mee en laat jij je sponsoren? Voor jezelf, je buddy of voor het goede doel? Geef je dan op via: www.inschrijven.nl [l]