Afbeelding
Foto: Shutterstock

Gemeente Etten-Leur gaat door met WhatsApp

ETTEN-LEUR – De gemeente Etten-Leur gaat door met het beantwoorden van vragen van burgers via WhatsApp. De chatdienst verbood gemeenten onlangs om nog gebruik te maken van een externe koppeling die inkomende berichten monitort. Dat maakt het gebruik van WhatsApp moeilijker. Veel gemeenten haakten daarom af.

"Wij zijn eind november overgaan op WhatsApp Zakelijk. Onze volgers merken daar niets van. Het nummer en de afhandeling zijn gelijk bleven", meldt gemeentewoordvoerster Carolien van Peer.

Verzoeken

Sinds 2018 kunnen burgers vragen stellen vragen via WhatsApp aan de gemeente. Gemiddeld komen er vijf tot tien verzoeken binnen. "WhatsApp is een belangrijk 1-op-1 social medium. Vergelijkbaar met Facebook Messenger. Ook via Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram komen er dagelijks vragen en verzoeken bij ons binnen van de ruim 18.000 volgers bij elkaar opgeteld. Die vragen worden nu niet gesteld aan de telefoon en balie", legt Van Peer uit. Een speciaal webcareteam behandelt de vragen van burgers doordeweeks tijdens kantoortijden.