The Merry Singers staan en zitten klaar om op te treden. FOTO MAARTEN BICKNESE
The Merry Singers staan en zitten klaar om op te treden. FOTO MAARTEN BICKNESE maarten bicknese

Streekmuseum brengt kerstsfeer in Paulushofje

ETTEN-LEUR - Aanstaande vrijdagavond is het Paulushofje aan de Markt te Etten-Leur geheel in kerstsfeer met verlichting, kerstgroen, zang, kerststallen en glühwein. Elk uur vanaf 19 uur treedt het kerstkoor The Merry Singers onder leiding van Dieneke Bicknese-de Rhoter op, geheel in Dickensstijl. In één van de huisjes zal het echtpaar Raaijmakers uitleg geven bij hun verzameling van kerststalletjes.

Streekmuseum Etten+Leur is gehuisvest in het Paulushofje en wil graag in deze schitterende historische locatie de kerstsfeer brengen. Vorig jaar al was het optreden van het Dickenskoor een succes, reden genoeg voor een herhaling. Elk uur worden er gedurende ruim een half uur door dit 14-koppig koor Engelse Christmas-carols gezongen. De meeste zullen heel herkenbaar zijn. Bovendien kan er bij enkele liedjes ook worden meegezongen. Het hele hofje is in kerststemming verlicht en het museum schenkt voor een kleine vergoeding warme dranken. Ook voor de jeugd is er versnapering. Voor wie denkt niet zo lang te kunnen staan: men kan vrij in en uitlopen, maar er staan ook banken. Verder heeft de familie Raaijmakers een greep uit hun verzameling van 500 kerststalletjes in één van de huisjes tentoongesteld. Zij zelf zullen bij elk van de stalletjes een verhaal kunnen vertellen, want ze zijn van over heel de wereld op eigen wijze in hun bezit gekomen. Ook hier kan men vrij in en uitlopen.

Het museum zelf is deze avond niet open, maar in de winter wel op woensdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Zie ook de website: www.streekmuseumettenleur.nl. [l]