DIO zet TRB-RES onder druk. FOTO RICHARD DE GRAAF
DIO zet TRB-RES onder druk. FOTO RICHARD DE GRAAF Richard de Graaf

DIO waterpolojeugd zegeviert in Tilburg

ETTEN-LEUR - Het waterpolo jeugdteam CG1 van DIO nam het in Tilburg op tegen TRB-RES CG1.

In de eerste periode werd al duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. DIO kreeg de eerste doelkans van de wedstrijd, maar het was de ploeg uit Tilburg die via een snelle counter het eerste doelpunt scoorde. Een minuut later brak TRB-RES wederom door de DIO-verdediging heen en brachten de score op 2-0. De DIO-spelers lieten nu zien dat ze als team dit seizoen enorm gegroeid zijn. Ondanks de achterstand bleven ze doorvechten Na een mooie voorzet van Jorrit op Hajk scoorde Hajk het eerste doelpunt van DIO. Tilburg reageerde met een tegenaanval en liep verder uit naar 3-1. DIO liet zich echter niet kennen en binnen 30 seconden bracht Jorrit, via een snoeihard schot, de stand op 3-2.

Na heldere instructies van coaches Aonne en Victor gingen de DIO-spelers in de tweede periode in de aanval. Sven veroverde de bal en plaatste een mooie voorzet op Joris. Joris schoot de bal vakkundig in het Tilburgse doel en bracht de scorestand gelijk. DIO dwong de Tilburgers steeds meer in de verdediging. Hajk, Sven en Miguel kregen doelkansen, maar het was Jorrit die de club uit Etten-Leur op voorsprong bracht. De trouwe meegereisde DIO-supporters gingen helemaal uit hun dak.

Met een 3-4 voorsprong begonnen onze spelers aan de derde periode. DIO zette steeds meer druk op de Tilburgers. Ook keeper Sjoerd ging mee in de aanval en via een lange voorzet op Leon scoorde Leon het vijfde DIO-doelpunt. DIO liep verder uit, want anderhalve minuut later scoorde Leon nogmaals! Miguel, Rick en Jorrit kregen ook kansen, maar steeds voorkwam de Tilburgse doellat of -paal dat DIO verder kon uitlopen. TRB-RES plaatste nog wel een tegenaanval, maar keeper Sjoerd voorkwam dat de Tilburgers scoorden. De laatste periode was spannend. Beide teams bleven aanvallen. TRB-RES herpakte zich goed en kwam terug tot 5-6. Gor, Rick, Miguel en Joris kregen doelkansen, maar konden deze helaas niet verzilveren. Met nog een minuut op de klok scoorde Hajk het zevende DIO-doelpunt. Periode tussenstanden en eindstand: 3-2, 3-4, 3-6 en 5-7.

Blij en trots op deze eerste overwinning keerden onze spelers, coaches en supporters huiswaarts. De DIO-jeugdspelers hebben mooi aanvallend spel, vechtlust en doorzettingsvermogen laten zien. De volgende wedstrijd van het DIO-jeugdteam is op zaterdag 11 januari 2020 om 15:30 uur in zwembad de Banakker Etten-Leur tegen De Treffers CG1 uit Rosmalen.

Lijkt waterpolo jou ook wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Meeusen, via voorzittertcp@gmail.com (Z&PC DIO, Etten-Leur). [l]