Moerse Boys grijpt naast periodetitel

ZUNDERT - Moerse Boys heeft een weergaloos voetbaljaar zondag niet kunnen afsluiten met een historische periodetitel. In het restant van de thuiswedstrijd tegen BMT slaagden de oranje-witten er niet in om de defensieve muur van BMT te slechten. Het bleef 2-2, waardoor Moerse Boys op doelsaldo naast de eerste periode greep. Desondanks gaat het vlaggenschip als koploper van de eerste klasse het nieuwe jaar in.

Het had de kers moeten worden op een overheerlijke taart, het ultieme sluitstuk van een onvergetelijk voetbaljaar. Een periodetitel in de eerste klasse, nog nooit vertoond bij Moerse Boys. Dat blijft voorlopig ook zo, want het tijdsbestek van een minuut of tien bleek te kort om een beslissing te forceren. Desondanks ging het vlaggenschip onder een ovationeel applaus van het veld. Het publiek uitte daarmee de waardering voor de fenomenale prestaties.

Vijf minuten officiële speeltijd, vijf minuten blessuretijd en het restje. Dat stond er deze middag op de rol op Akkermolen, nadat de confrontatie met BMT in oktober vlak voor tijd werd gestaakt bij een stand van 2-2. Te laat komen was deze middag geen optie. Een uitgebreid toiletbezoek tussen half drie en kwart voor drie evenmin.

Drukte

Op deze winterse zondag in 2018 startte Moerse Boys ‘gewoon’ met elf spelers aan het treffen. BMT had na twee rode kaarten in de eerste 85 minuten nog slechts negen man over. Jurgen Arnouts, die eerder deze week zijn contract verlengde, kondigde vooraf aan vol voor de overwinning te gaan. Zijn oproep aan de supporters om zich nog één keer dit kalenderjaar naar Akkermolen te begeven en zich achter de oranje-witten te scharen was niet aan dovemans oren gericht. Het was druk op deze regenachtige zondag.

De steun van de trouwe aanhang ten spijt, een doelpunt maken in een minuut of tien bleek een brug te ver. Moerse Boys omsingelde de opponent vanaf het eerste fluitsignaal en trachtte gevaarlijk te worden via de zijkanten. Echt grote kansen speelde Klein-Zunderts trots echter niet bijeen. Eénmaal was het echt dichtbij een bevrijdende treffer. Hein kopte de bal de gevarenzone in, waarna het leer via een verdediger over het Haagse doel ging. Aan de overzijde moest Tom redding brengen, toen het negental van BMT een schietkans bijeen speelde.

Provocaties

Het laatste fluitsignaal, rond de klok van kwart voor drie, voelde als een verlossing voor de bezoekers. Het punt werd gevierd alsof zojuist het kampioenschap was veiliggesteld. Dat daarbij getracht werd de oranje-witte aanhang uit de tent te lokken met provocerende teksten en gebaren, was bijzonder sneu en totaal onnodig. Het Klein-Zundertse publiek toonde zich volwassen en ging niet in op de provocaties. Een compliment waard.

Met de puntendeling tegen BMT werd voetbaljaar 2018 afgesloten. Het was het jaar van het kampioenschap in de tweede klasse. Het jaar van elf zeges op rij. Het jaar van de koppositie in de eerste klasse. Het jaar van veel juichen en weinig treuren. Bovenal een jaar waarin het een genot was om deel uit te maken van de oranje-witte familie. Een jaar om nooit te vergeten. [l]