Na de tocht bleef het nog lang druk in De Valk.
Na de tocht bleef het nog lang druk in De Valk.

Veldtoertocht RTC Zundert groot succes

ZUNDERT - Met spanning werden vorige week de weersverwachtingen gevolgd voor zondag 6 januari, immers onze vereniging was toen toe aan de 39e organisatie van een Veldtoertocht. De werkgroep die belast was met de voorbereidingen voor dit evenement had er alles aan gedaan om er een geslaagde dag van te maken.

Ofschoon het zondagmorgen nog grijs was werd al snel duidelijk dat onze verwachtingen deze keer overtroffen zouden worden. Al om 08.00 uur namen de eerste deelnemers, nog in het halfduister, de start en dit ging zo door tot 10.30 uur toen de inschrijving werd gesloten.

Toen werd duidelijk dat we met ruim 870 deelnemers zeer tevreden konden zijn. Niet alleen wat de belangstelling betreft maar ook voor de complimenten die werden uitgedeeld door de deelnemers voor de mooie rit en de goede organisatie. Ook op de sociale media mochten we hiervoor complimenten ontvangen. Voor zover bekend zijn er ook geen grote pechgevallen of valpartijen geweest daar de aanwezige hulpdiensten zonder werk zijn gebleven.

Ook na het volbrengen van de tocht bleef het nog lang gezellig druk in De Valk.

Vrijwilligers

Rest nog dank te zeggen aan de vele vrijwilligers welke zich belangeloos beschikbaar hebben gesteld voor het slagen van de tocht, maar vooral ook aan de mensen van de werkgroep die hun inzet beloond hebben gezien. Enig smetje voor hen was het afvallen van twee mensen in de voorbereiding door valpartijen welke hen alle twee op botbreuken kwamen te staan. Daniƫl en Frank beterschap gewenst.

Programma

Dan gaan zondag de normale activiteiten weer door en kan men om 09.00 uur vanaf De Valk weer van start gaan voor een wegrit.

Onze veldtoerders kunnen voor zondag kiezen uit een tocht in Wortel of in Ossendrecht. Onderling wordt door hen de bestemming, het vertrekuur en wijze van vervoer afgesproken.[l]