Corsief zoekt senioren met een verhaal

ZUNDERT - Corsomagazine Corsief is op zoek naar senioren met een corsohart die bewust de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en openstaan voor een interview.

In het nieuwe maartnummer van Corsief wijdt het magazine een historisch artikel over de oorlogsjaren 1939-1945. Een tijd waarin het corso niet door de Zundertse straten reed, een bijzonder maar toch wel vrij onbelichte periode.

Daarom is Corsief op zoek naar mensen die zich die tijd nog helder voor de geest kunnen halen en hun ervaringen met het blad willen delen. Daarbij wordt vooral gezocht naar ervaringen uit het dagelijks leven en hoe het moet zijn geweest om in die tijd niet meer aan het corso mee te kunnen doen, bouwen of het te organiseren. Juist omdat er geen corso was, is het magazine benieuwd naar het verhaal daarachter en hoe die periode moet zijn geweest.

Het is voorstelbaar, omdat het al lange tijd geleden is, dat deze mensen al minimaal 90 jaar moeten zijn. Toch hoopt Corsief dat zij, ondanks hun hoge leeftijd, openstaan voor een interview. Vandaar deze oproep.

Voor interesse of tips kan contact worden opgenomen via secretariaat@corsief.nl of mobiel telefoonnummer 06-42554998. [l]