Café Brein in Zundert

ZUNDERT - Het nieuwe jaar 2019 is alweer een paar weken oud en donderdag 24 januari spreken we weer van de vierde donderdag van de maand. En dat betekent dat op die dag Café Brein weer gaat plaatsvinden, zoals gebruikelijk ook deze keer in Brasserie Proeftijd aan de Molenstraat in Zundert.

Personen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), familieleden, mantelzorgers en andere betrokkenen zijn op die middag van harte welkom in de aparte ruimte die Proeftijd voor deze activiteit biedt. Café Brein is een laagdrempleige ontmoetingsplek voor iedereen die iets met NAH te maken heeft of in dit onderwerp is geïnteresseerd.

NAH staat oor de gevolgen van een CVA, een hersentumor, een ongeval, MS, Parkinson of een andere aandoening waardoor hersenletsel is ontstaan.

Het initiatief van Café Brein is in Zundert genomen door een werkgroep die als Burgerinitiatief door de Gemeente Zundert wordt ondersteund.

Gewoonlijk wordt tijdens de bijeenkomsten een van de aanwezigen uitgenodigd om vanuit zjn of haar eigen ervaringen iets te vertellen aan de overige aanwezigen. Dit levert vaak boeiende gesprekken op waar iedereen veel van kan opsteken. Dit, en de ongedwongen gesprekken die veelal onder de aanwezigen worden gevoerd, maakt dat de bezoekers hun aanwezigheid bij Café Brein erg waardevol en dikwijls ook erg gezellig vinden.

Café Brein begint volgende week donderdag zoals gewoonlijk om 15.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Brasserie Proeftijd (v/h De Roskam) en de parkeerplaats, is ondanks de herinrichting van de Molenstraat, vanuit richting Markt gewoon direct bereikbaar. [l]