Jack Sweres (links) en VV-Zundert-voorzitter Fred Verheijen. FOTO VV ZUNDERT
Jack Sweres (links) en VV-Zundert-voorzitter Fred Verheijen. FOTO VV ZUNDERT Foto: VV Zundert

Jack Sweres nieuwe trainer VV Zundert

ZUNDERT - Jack Sweres is de nieuwe trainer van VV Zundert. Vrijdagavond kwamen de voormalige speler van NAC en de tweedeklasser uit Zundert tot een akkoord en werd de spelersgroep ingelicht. Sweres zette zijn handtekening onder een contract voor de duur van één seizoen.

DOOR ADDO SPRANGERS

Als voetballer was Jack Sweres ook nog actief voor VC Vlissingen, Baronie en het zatedagteam van Beek Vooruit. Momenteel is hij werkzaam als trainer bij Rood-Wit uit Sint Willebrord, uitkomend in de eerste klasse B (district West 2) en nu op de tiende plaats van de ranglijst. Hier tekende hij vorig jaar voor één seizoen. In december echter besloten Rood-Wit en Sweres al om na dit seizoen uit elkaar te gaan vanwege 'botsende karakters' van trainer en spelersgroep.

Als opvolger van Sweres legde Rood-Wit al de huidige trainer van Bruse Boys vast, Marco Groeneveld.

Baronie

Na als jeugdtrainer de B-jeugd van NAC te hebben getraind, werd Sweres voor het seizoen 2011-2012 door de Bredase hoofdklasser Baronie als hoofdtrainer binnengehaald. Als voetballer speelde de oud-middenvelder van NAC al bij de amateurclub met welke hij in 1997 landskampioen bij de amateurs wist te worden, wat nog nooit was voorgekomen in de historie.

Na vier seizoenen Baronie ging Sweres op zoek naar een nieuwe uitdaging en werd hij met ingang van het seizoen 2015-2016 hoofdtrainer van derdeklasser Internos uit Etten-Leur. Hier greep hij in zijn eerste seizoen nipt naast promotie naar de tweede klasse, maar het seizoen erop ging het bergafwaarts en belandde Internos op de onderste plaats van de ranglijst.

Sweres werd daarom in maart 2017 ontslagen, maar vond al snel een nieuwe club voor het seizoen 2017-2018: derdeklasser Virtus uit Zevenbergen. Bij die club echter nam Sweres na een seizoen zelf afscheid nadat eersteklasser Rood-Wit uit Sint Willebrord bij hem aanklopte 2018-2019.

Ger Musters

Met Jack Sweres komt een andere oud-NAC'er aan het roer in Zundert. In december besloten VV Zundert en de huidige oefenmeester Ger Musters (eveneens ex-speler van NAC) namelijk om na zes seizoenen een punt te zetten achter hun samenwerkingsverband.

In goed overleg besloten beide partijen echter dat aan het einde van het seizoen het juiste moment is aangebroken om ieder weer een andere weg in te slaan. Zes jaar geleden begon de samenwerking in de Vierde Klasse.

Onder leiding van de ervaren oefenmeester bereikte VV Zundert - na twee promoties in drie seizoenen - voor het eerst in haar geschiedenis de tweede klasse.

Hier bekleedt de club momenteel - in het derde seizoen - de tiende plaats op de ranglijst.[l]