Het Bloemencorso maakt deel uit van het Zundertse erfgoed. FOTO SANDRA SMITS
Het Bloemencorso maakt deel uit van het Zundertse erfgoed. FOTO SANDRA SMITS Foto: Sandra Smits

Gemeente Zundert houdt bijeenkomst Erfgoednota

ZUNDERT - Erfgoed is van iedereen. Daarom nodigt de Gemeente Zundert inwoners, ondernemers, verenigingen en andere geïnteresseerden uit voor de bijeenkomst Erfgoednota op dinsdag 29 januari van 19.00 uur tot 21.30 uur in CultuurCentrum Zundert aan de Molenstraat 5 in Zundert.

DOOR ADDO SPRANGERS

Iedereen mag meedenken over de doelstellingen en ambities voor het gemeentelijk erfgoed. Tijdens de bijeenkomst komt de Gemeente Zundert graag te weten hoe de deelnemers over erfgoed denken en hoe het erfgoed van Zundert behouden, ontwikkeld en 'beleefbaar' gemaakt kan worden. De opgehaalde informatie wordt vertaald naar ambities en doelstellingen voor in de Erfgoedvisie. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via het e-mail adres J.Backx@zundert.nl onder vermelding van Erfgoed.

Economisch aantrekkelijker

Zundert heeft een grote rijkdom aan erfgoed. Denk bijvoorbeeld aan de vele landgoederen, de Napoleonroute, Van Gogh, het Bloemencorso en de boerderijen in het buitengebied. Dit landschappelijk, stedenbouwkundig, archeologisch en immaterieel erfgoed wil de Gemeente Zundert duurzaam behouden voor de toekomst, maar ook inzetten om Zundert economisch nog aantrekkelijker te maken voor inwoners, ondernemers en bezoekers. In de Erfgoednota geeft de Gemeente Zundert aan hoe ze dit wil doen.

Erfgoed biedt kansen

Erfgoed is belangrijk voor historisch besef en gezamenlijke identiteit. Maar erfgoed heeft meer te bieden dan historische waarde. Erfgoed kan de lokale economie stimuleren, de leefbaarheid vergroten, de ruimtelijke kwaliteit versterken, het imago verbeteren en de binding van mensen met de eigen plaats bevorderen. Kortom, erfgoed biedt kansen.[l]