Kippenpan.nl/van Beers-Son

ZUNDERT - Kippenpan.nl/van Beers-Son begint tweede competitiehelft met thuiswedstrijd tegen Man op Maat/’t Caves zaterdag 19 januari.

Ton de Hoon kon het niet bolwerken tegen Martijn Roefs, die vanaf het begin het initiatief nam. Ondanks een kleine opleving halverwege de partij, waardoor hij tot op vier punten naderde, kon Ton het tij niet keren. Winst voor Martijn met 35-24 in 50 beurten.

Op de andere tafel speelde Lennart Schrauwen een prima wedstrijd tegen Wil Janssen. Lennart begon met tweemaal drie en had na 13 beurten een voorsprong van 15-3. Wil vocht zich terug in de wedstrijd en kwam na 24 beurten op gelijke stand van 17-17. Hierna herpakte Lennart zich en scoorde vervolgens 18 caramboles in 7 beurten, waarbij een serie van acht en van zes in de laatste twee beurten, 35-21 in 33 beurten.

In de volgende sessie moesten Mark Havermans en Danny Geysen het opnemen tegen twee cracks uit de biljartwereld, namelijk Raymond Ceulemans en Jef Philipoom. Zowel Mark als Danny toonden geen ontzag voor hun tegenstander en konden lang gelijke tred houden. Na 9 beurten had Mark een achterstand van 8-15, maar kon vervolgens terug komen tot gelijke stand 22-22 in 24 beurten. Hierna nam Raymond met een serie van 5 weer voorsprong en wist deze te vergroten tot 30-39. Mark maakte het nog spannend door met series van 4 en 3 op 37 te komen, waarna Raymond het ontbrekende punt maakte, 37-40 in 42 beurten. Danny had met series van 3, 4, 6 en nogmaals 4 een voortvarende start, waardoor hij na 16 beurten al 24 punten had, terwijl Jef 16 punten scoorde. Ondanks enkele poedels in de volgende beurten was er na 27 beurten nog steeds een voorsprong voor Danny met 29-20. Door goed verdedigend spel en zelf te scoren, kon Jef terug komen tot 31-29. Toen Jef vervolgens in de 33e beurt een serie van 10 maakte was het gat geslagen en maakte hij de ontbrekende carambole in de 35e beurt, 31-40.

Eindstand 2-6 in het voordeel van Man op Maat/’t Caves.

Wedstrijd tegen De Eekhoorn

Op zaterdagmiddag 26 januari speelde Kippenpan.nl/van Beers-Son in Oosterhout tegen koploper De Eekhoorn 2.

Ton de Hoon speelde tegen Joey de Kok en Mark Havermans tegen Jack Wijnen. Joey zette gelijk de toon door van aquit te gaan met een serie van 5. Ton kon hierop antwoorden met kleine series, waardoor de stand na 9 beurten in evenwicht was, 7-7.Toen Ton de volgende acht beurten poedelde, kon Joey uitlopen tot 18-7 en was het verschil gemaakt. Ondanks een serie van 4 kon Ton zijn achterstand niet verkleinen en bleef het verschil 11 caramboles; 35-24 in 34 beurten voor Joey. Mark kende een moeizaam begin met vijf opeenvolgende poedels,maar wist toch tot de 17e beurt in de buurt te blijven van zijn tegenstander, 11-15. Vanaf dan was het alleen maar toekijken en kwam hij niet meer tot scoren. Jack maakte in de 18e beurt een serie van 14, vervolgens 0 en 2, om de wedstrijd af te sluiten met een serie van 9; 11-40 in 21 beurten.

De partij tussen Eddy Willems en Lennart Schrauwen was een gelijkopgaande wedstrijd vanaf het begin tot het einde. Ondanks een serie van 6 in de 2e beurt van Eddy, kon Lennart met regelmatige scores de stand gelijk trekken, 10-10 in 12 beurten. Hierna was het stuivertje wisselen. Met een serie van 6 in de 28e beurt nam Lennart een kleine voorsprong 21-24, waarop Eddy reageerde met een serie van 3. Vervolgens nam Lennart met een serie van 5 nogmaals een voorsprong, 28-32, waarop Eddy weer reageerde met een serie van 3. Eddy bereikte als eerste de finish in de 36e beurt, maar Lennart kon in de nabeurt de ontbrekende carambole maken en gelijk maken.

Gelijkertijd speelde Danny een moeizame wedstrijd tegen een sterk acterende Roland Uijtdewilligen. Waar Ronald zich thuis voelde op het snel maar goed lopende biljart, was het voor Danny zoeken om de goede vervolg posities te krijgen. Mede door een serie van 9 in de 4e beurt, had Roland na 7 beurten een voorsprong van 18-5. Met regelmatige series, waarbij nog een serie van 5 en van 4, kon Roland na 23 beurten de keu opbergen, Danny scoorde nog eenmaal in de nabeurt; 40-19.

Winst derhalve voor De Eekhoorn 2 met 7-1. [l]