Winterkampioenschappen Kruisboogschieten Kring Zundert komen er weer aan

ZUNDERT - Zondag 24 februari worden weer de Winterkampioenschappen georganiseerd door en voor Kring Zundert. Dit alles vind plaats in Sporthal Onder de Mast te Zundert. Hiermee wordt meteen weer het schietseizoen geopend en er staan weer heel wat wedstrijden op de planning.

Dit jaar heten we de leden van Kruisboogvereniging St. Hubertus uit Rijsbergen van harte welkom. Zij sluiten aan bij onze kring en mede daardoor komen er een aantal schutters én een negende kringwedstrijd bij (zie de schietkalender).

Strak programma

De Winterkampioenschappen beginnen op zondagmorgen om 09.30 stipt met de eerste doorgang. Als alle schutters geschoten hebben dan komt er nog een grote Finale waarin de hoogste schutters van deze Kampioenschappen gaan uitmaken wie de Titel Algemeen Winterkampioen van Kring Zundert mag gaan dragen voor 2019. Ook in alle klassen zal een Kampioenstitel worden uitgereikt. We proberen een strak programma te hanteren om alles op tijd af te kunnen ronden. Daarvoor hebben we wel de medewerking van alle schutters en helpers nodig.

Opstellen schietbanen

Zaterdag 23 februari worden de schietbanen opgesteld. Alle verenigingen leveren hiervoor enkele mensen (vrijwilligers) zodat we alles binnen een korte tijd op zijn plaats kunnen zetten. Voor de wedstrijdleiders van de verenigingen, gelieve deze mensen tijdig aan te melden bij het kringbestuur aub. Graag ook de mandaten tijdig insturen zodat men het programma kan samenstellen. De schutters kunnen hun kruisboog weer uit de winterstalling halen en mogelijk nog van te voren ter hand nemen om even in te schieten op hun eigen banen, of op de banen van een zustervereniging.

De publieke tribune is ook open voor mensen die geïnteresseerd zijn in de kruisboogsport en eens willen kijken hoe dat allemaal in zijn werk gaat.

Verder wensen wij alle schutters veel succes en dat het weer een mooi en vooral sportief schietseizoen mag worden.[l]